Sint-Niklase chocolatiers in Gault&Millau

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase chocolatiers Wim Vyverman en Nick Wauters zijn opgenomen in de beroemde gids Gault&Millau.  Gault&Millau maakte dinsdag z’n selectie van Belgische topchocolatiers bekend in de The Chocolate Academy van Callebaut te Wieze. Naast het Sint-Niklase duo zijn nog 73 andere Belgische chocolatiers opgenomen in de derde versie van de culinaire chocoladegids. De gids wordt op 30.000 exemplaren gedrukt en zal vanaf 5 november verdeeld. 

Op het ogenblik dat het nieuws werd bekend gemaakt, waren Wim Vyverman en Nick Wauters in Ghana om lokale cacaoboeren te bezoeken. Daar konden ze het proces van oogst tot verwerking meevolgen. Ze kregen er ook een introductieopleiding tot ‘cocoa farmer’, een project van het Callebaut Cocoa Horizon Foundation. Vanuit Ghana reageerden Vyverman en Wauters verheugd op het nieuws. Alle chocolatiers werden eerst beoordeeld door een anonieme recensent, daarna door een deskundige jury.  (mb)

Nick Wauters en Wim Vyverman in Ghana

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Chocolade-Atelier Vyverman heeft afgelopen weekend een nieuwe winkel en atelier geopend in de Driekoningenstraat 101 in Sint-Niklaas. De nieuwe winkel is groter, moderner en...

SINT-NIKLAAS.  Afgelopen weekend opende in Berchem een tentoonstelling rond de recent overleden kunstenaar Panamarenko onder de naam ‘Panamarenko Tribute’. De kunstenaar zou dit jaar 80 jaar...

SINT-NIKLAAS. Wie vandaag in Sint-Niklaas gaat winkelen, krijgt een ballonpraline. Dat is een ambachtelijk streekproduct, gemaakt door de bekroonde chocolatiers Nick Wauters en Wim Vijverman.  Door...

SINT-NIKLAAS.  Chocolatier Nick Wauters uit Sint-Niklaas behaalde met zijn ‘Vesca no4’- chocoladereep de tweede plaats op de 7de Chocolate Awards in de categorie ‘Beste Chocoladereep’. De reep...

SINT-NIKLAAS. Ambachtelijk Chocolatier Wim Vyverman heeft de eerste plaats behaald in de zesde editie van de Chocolate Awards, een initiatief van het vakblad Chocolaterie & Confiserie. Vyverman...