Natuurgebied Fondatie van Boudelo krijgt nieuwe kijktoren

SINT-NIKLAAS. Natuurvereniging vzw Durme bouwt een kijktoren langs de Liniedreef in Sinaai, één van de toegangswegen van natuurgebied Fondatie van Boudelo. Momenteel zjin enkel de funderingen zichtbaar maar LAB15 zal hier de komende weken een houten constructie van 8 meter hoog bouwen. Vanaf december kunnen bezoekers er met een gratis verrekijker naar het omliggende natuurreservaat speuren naar vogels, reeën en boommarters. De kijktoren zal toegankelijk zijn via een slim aangelegde toegangsweg. 

"De Fondatie van Boudelo is een prachtig natuurreservaat, waar veel zeldzame planten en dieren voorkomen. Toch vinden heel wat natuurliefhebbers de weg naar dit pareltje nog niet. Daarom lijkt een kijktoren er een geknipt project. Zo kan je deze soorten zonder hen te verstoren bewonderen. Want uiteraard blijft de zorg voor planten en dieren prioriteit.", klinkt het bij Natuurvereniging vzw Durme. 

Architectenbureau Baeten Hylebos zorgden voor het ontwerp. Het geld om de toren te bouwen komt van subsidies van de stad Sint-Niklaas, aangevuld met giften en sponsorgelden. Wie een steentje wil bijdragen kan een gift doen op BE52 0012 2999 0009 (vzw Durme) met vermelding ‘gift kijktoren’. Het verloop van de werken is te volgen op de facebookpagina van natuurvereniging vzw Durme. (mb)

 

Lees ook: