Halloween in Fort Liefkenshoek

BEVEREN. Zaterdag kon de halloweennamiddag in Fort Liefkenshoek op heel wat belangstelling rekenen. Heel wat gezinnen namen deel aan de workshops waarbij ze hun eigen spookje of heksenbezem konden knutselen. Tientallen kinderen kregen op de grimestand een halloweenlook. De durvers waagden hun kans om blootvoets over glas te lopen of om even op het spijkerbed te liggen. Andere blikvangers waren de Volkswagen oldtimers van Vintage Waasland. 

Vintage Waasland reed zaterdag de jaarlijkse halloweenrit die ‘s ochtends startte aan de kapel in Gaverland. Na een rit van 45 kilometer hield de karavaan halt in Fort Liefkenshoek, waar de bezoekers zich konden vergapen aan de Volkswagens. De oldtimers en hun bestuurders waren voor de gelegenheid volledig uitgedost in halloweenstijl. Na hun bezoek aan Fort Liefkenshoek trok de karavaan naar Hulst om daarna te eindigen aan de kapel in Gaverland. 

Vintage Waasland telt ongeveer 170 leden met ruimte interesse in Volkswagen met luchtgekoelde motor en bouwjaar tot 1979. Elk jaar organiseert de club een voorjaarsrit, een pinksterweekend, hallowoonrit en een treffen op de Grote Markt van Sint-Niklaas, dat jaarlijks 10.000 bezoekers trekt. Liefhebbers van Volkwagen schrijven alvast 28 september 2019 in de agenda. Dan organiseert de club hun tiende treffen met naast de vele volkswagens, een vintage markt en optredens.

Fort Liefkenshoek sloot het halloweenevenement af met een vuurwerkshow en een huiverwandeltocht op de wallen rond het fort. (mb, foto: Christoph Verlaeckt en zijn gezin bij zijn Kever uit 1961)

 

Lees ook:

Met DeWaterbus naar Lillo en fort Liefkenshoek

BEVEREN. DeWaterbus stopt vanaf 1 juli ook aan Lillo en fort Liefkenshoek. De halte Lillo is interessant voor medewerkers van havenbedrijven op de Scheldelaan. Samen met de twee extra haltes worden...

Gratis begeleide bezoeken in Beveren

BEVEREN. Vanaf deze maand organiseert de dienst Toerisme van Beveren elke zondag gratis begeleide bezoeken aan kasteel Cortewalle, Fort Liefkenshoek, Hof ter Welle en Beeldig Hof ter Saksen. 

Griezelen in Fort Liefkenshoek

BEVEREN. Vandaag baadt het Fort Liefkenshoek in een griezelsfeer en dat heeft natuurlijk te maken met Halloween. Tussen 14 en 18 uur zijn er tal van workshops. Zo zal een ballonnenpiraat  magische...

Warande viert Halloween met spookhuis

BEVEREN. Het Beverse Warande Shopping viert Halloween met een heus spookhuis. DK Events staat in voor de inrichting van het spookhuis met verschillende decors die verwijzen naar halloween zoals een...

Ontdek de Antwerpse fortengordel met de erfgoedapp

BEVEREN. De forten Liefkenshoek, Duffel, Kessel en Liezele, de musea in de Antwerpse fortengordel, hebben de handen in elkaar geslagen om samen met  GeheugenCollectief een Fortenapp te ontwikkelen.

Geen blauwalg in visvijver Fort Liefkenshoek

BEVEREN. Er blijkt dan toch geen blauwalg in de vijver rond fort Liefkenshoek te zitten. Daar werd de voorbije weken een massale vissterfte vastgesteld. Omdat er  werd gevreesd voor de aanwezigheid...