Fort Bedmarstraat De Klinge wordt zone 30

DE KLINGE. De Fort Bedmarstraat in De Klinge wordt opgenomen in de zone 30. Dat gebeurt na een voorstel van gemeenteraadslid Dirk Van Raemdonck (N-VA). Momenteel mag er 50 km per uur worden gereden maar bij metingen is gebleken dat er gemiddeld 37 km per uur wordt gereden met pieken van 72 km per uur. Bovendien zijn de omliggende straten Kapelledreef, Blauwe Hoefwegel, Warandewegel en Heykavel al een zone 30. 

"De Fort Bedmarstraat is een smalle woonstraat die door veel fietsers wordt gebruikt als onderdeel van het fietsknoopnetwerk richting het fietspad van de Koningsdijk. Tevens is in die straat de camping gelegen en zijn alle omliggende straten vandaag reeds zone 30. Het is dan raar dat enkel de Fort Bedmarstraat dat niet is. Bovendien stellen bewoners vast dat er soms hard gereden wordt", motiveert Van Raemdonck zijn voorstel.

Koen Daniëls van N-VA vraagt ook om de nodige controles uit te voeren. "Want enkel borden zetten is onvoldoende", klinkt het. (mb)

 

Lees ook:

Geen fietspad of zone 30 in Ciamberlanidreef

BEVEREN. De gemeenteraad van Beveren keurde de wegen- en rioleringswerken goed in de Ciamberlanidreef, De Brownestraat, IJzerhand, Donkvijverstraat en het aanleggen van een bufferbekken in de...