Leerlingen planten een bos

SINT-NIKLAAS.  170 leerlingen van Broederschool Driegaaien uit Sint-Niklaas hebben vrijdag samen met leerkrachten, ouders en grootouders bijna 3000 bomen aangeplant. De plantactie vond plaats tijdens de Week van het Bos en kadert binnen het project om de verloren moestuintjes na de bouw van nieuwe klaslokalen te compenseren. Het resultaat wordt een gemengd loofbos van 1,5 hectare met inheemse bomen als zomer- en wintereik, beuk en meidoorn. 

"We opteren voor een gemengd loofbos, met een brede bosrand. Die keuze, samen met het planten van inheemse soorten en autochtoon plantgoed zorgt er o.a. voor dat bijen, vlinders, en andere dieren meer voedsel vinden en er een grotere biodiversiteit kan ontstaan.", zegt MOS-leerkracht Tom Aubroeck. Voor de opmaak van het plan kreeg de school hulp van de Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord.

Broederschool Driegaaien is een kleine, sportieve en groene school in Sint-Niklaas. De voorbije jaren werd al hard gewerkt aan de vergroening van de school. Zo haalde de school o.a. al 3 maal het MOS-logo en werd een natuurspeeltuin van 1000 m² samen met de kinderen en ouders bedacht en aangelegd. "Ik ben heel trots op alweer een fantastisch project van het MOS-team, en vooral erg blij met de groene samenwerking tussen leerlingen, leerkrachten, ouders en grootouders.", zegt directeur Veerle Vereecken. (mb)

 

Lees ook:

Stekene heropent trage weg aan Boskafeeke

STEKENE. In Stekene is de trage weg aan het Boskafeeke, ter hoogte van de Vogelzangstraat en de Korte Dweersstraat, voor alle trage weggebruikers heropend. Het is een gevolg van een actieplan om...

Vroegochtendwandeling in het Heidebos

MOERBEKE. Natuurpunt Moervaart-Zuidlede organiseert op zondag 8 mei een vroegochtendwandeling in het Heidebos in Wachtebeke. Zo’n wandeling in de vroege ochtend is ideaal om vogels als jif tjaf,...