Fietszoektocht Unizo tot ver buiten gemeentegrenzen bekend

MELSELE. Het was te verwachten dat er minder deelnemers zouden zijn voor de Fietszoektocht van Unizo Melsele. Daar was het weer te onbetrouwbaar voor. Maar toch werden 125 deelnemingsformulieren uitgegeven. En daarmee konden natuurlijk meerdere fietsers deelnemen zodat mag gesteld worden dat tussen 9.30u en 12.30 u toch een 300 tweewielers doorheen de streek van Melsele bolden. De overwinning ging naar Etienne De Ketelaere uit Nazareth.

De tocht was 23 km lang maar het waren de vele vragen en zoekertjes die de kilometers zo aantrekkelijk maakten. En als er dan een prijzenpot van 3000 euro aan verbonden is, dan mogen organisatoren zich ook verwachten aan deelnemers die uit heel het Vlaamse land komen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Etienne De Ketelaere uit Nazareth afkomstig was om in het aardbeidorp een prachtige Oxford fiets van 500 euro in ontvangst te komen nemen.


Hij had via internet de uitnodiging voor de fietszoektocht vernomen. Maar hij kende deze organisatie wel al een paar jaren. Toen hij drie jaar geleden hier 25ste werd had hij beloofd nog wel eens terug te keren om te winnen. In 2005 heeft hij dat nu waar gemaakt.


Etienne en zijn dame, kijken uit waar er in Vlaanderen fietszoektochten zijn en daar nemen ze dan deel. Hij loofde de Melseelse organisatie en noemde de zoektocht bijzonder aantrekkelijk.
De 2de plaats was voor François De Coninck uit Beveren. Hij kreeg een microgolfoven. En de koelkast van 250 euro moest een tocht maken naar Zwevegem want daar woonde Ronny Vanmarcke die 3de werd.
Verder in de uitslag  stonden als 4de Tine De Maesschalck uit Melsele en 5de Guido Truyman uit Beveren. Zij ontvingen een, sportuitrusting van Doewa. 6. Agnes De Coninck uit Melsele en 7. Sandra Van Overloop uit Sint-Gillis. Deze twee mochten als prijs een fotoreportage laten maken bij de bekende fotograaf Dirk Van Dosselaer. Bij de eerste tien stonden dan verder: 8. Martine Troubleyn Melsele 9. Hilaire De Coninck Melsele en 10. Truyens uit Boechout. (F)