Voka bekroont Oxford Bikes Lifetime Achievement Award

SINT-NIKLAAS. Eddy Van Den Berghe van fietsenfabrikant Oxford Bikes uit Sint-Niklaas heeft op het eindejaarsfeest van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland een Lifetime Achievement Award gekregen. Dat gebeurde donderdagavond in ‘t Bau-huis in aawezigheid van zo’n 500 ondernemers. De Lifetime Achievement Award die daarbij wordt uitgereikt, is voorbehouden voor iemand die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het Waasland door uit te blinken op economisch, maatschappelijk, cultureel of politiek vlak. 

Oxford Bikes produceert jaarlijks ongeveer 35.000 fietsen en is daarmee marktleider in ons land. Ook in Nederland zijn de Wase fietsen erg in trek. Het bedrijf telt 65 medewerkers en assembleert Oxford Bikes zijn volledige aanbod in eigen huis. Naast de klassieke city- en trekkingfietsen is er ook een aanbod elektrische fietseen en pedelecs. Door zijn productie in België te houden, kan het merk heel flexibel inspelen op vragen van klanten.

Oxford Bikes werd in 1925 opgestart.  "Oxford was aanvankelijk de naam van een model geïnspireerd op de Engelse fiets. Dat model verkocht dusdanig goed, dat Oxford Bikes de merknaam werd. Sinds 1964 werk ik voltijds in het bedrijf, samen met mijn broer en schoonbroer. Sinds de verhuizing naar het Industriepark Noord in 1985 leid ik de zaak alleen", legt de intussen 78-jarige Eddy Van Den Berghe uit. "Deze prijs mogen ontvangen, is een prachtige erkenning die me oprecht blij en fier maakt. De award krijgt een mooie plaats in het bedrijf. Want daar, tussen mijn medewerkers, hoort die thuis.", klinkt het fier. (mb, foto Voka: vlnr: directeur Waasland Dirk Bulteel en regioraadvoorzitter Waasland Filip De Clercq van Voka Antwerpen-Waasland, Vlaams minister Matthias Diependaele, Eddy Van Den Berghe en zijn echtgenote Mit, burgemeester Lieven Dehandschutter van Sint-Niklaas.)

 

Lees ook:

Seniorenbeurs op dinsdag 19 november in 't Bau-huis

SINT-NIKLAAS. Morgen, dinsdag 19 november, vindt in ‘t Bauhuis de vijfde editie van de seniorenbeurs plaats. Van 10 tot 17 uur zijn alle senioren er welkom voor allerlei workshops, demonstraties en...