Werken aan de Krekel voltooid

TEMSE/HAASDONK. Er is een einde gekomen aan de verkeersellende wegens de werken aan de Haasdonkse Steenweg en de Krekel of de weg naar Velle. Aan de Krekel kwam een rondpunt, het is er veiliger fietsen en de omwonenden genieten van een verkeersvriendelijke weg. Midden de jaren '90 besliste het gemeentebestuur van Temse om werk te maken van de heraanleg van de wegenis en de fietspaden van Velle. Het bestuur oordeelde dat enkel een globaal project een structurele en duurzame oplossing kon bieden. Aan het studieburo SWK-De Nil werd de opdracht gegeven om een Totaalplan Velle op te maken.
Het werd een bijzonder duur plan dat op meer dan 3,5 miljoen euro werd geraamd. Daarom werd voor een uitvoering in fasen gekozen.
Na bespreking met de nodige instanties, o.a. het stadsbestuur van Sint-Niklaas, werden achtereenvolgens uitgevoerd: de heraanleg van het fietspad tussen de Krekel en de Stassijnslaan, de kern van Velle, het traject tussen de kerk en de Doornstraat en het rondpunt aan den Doorn. Dat alles is al geruime tijd geleden gebeurd.
De jongste fase die nu is gerealiseerd, betrof de Haasdonkse Steenweg en de aanleg van een rondpunt aan de Krekel. Deze realisatie betekent niet alleen een verfraaiing, maar vooral ook een beveiliging van het traject. Nu rest er nog maar ??n fase te realiseren en dat is Eigenlo, een werk van 1 miljoen euro. De uitvoering is gepland in de volgende legislatuur.
Alle werken werden opgevolgd door schepen van Openbare Werken Freddy Verbeke.(F)