Kort nieuws, aflevering 19

We verzamelden nieuwtjes uit Kruibeke waar de senioren op kamp gaan naar de zee, de dauwwandeling was er weer een succes, maar de sportraad van Kruibeke is niet akkoord met sommige dingen die er gebeuren. Op Linkeroever is er weer een Elvis-avond waar Elvis Memories Zwijndrecht achter zit, in Puivelde kan komende zondag deelgenomen worden aan de "Ronden" en in Kallo zorgde Natuurpunt WAL en heel wat vrijwilligers er voor dat er meer dan 1600 padden, kikkers, salamanders veilig over de baan werden gezet. In Beveren pakt Col RMS uit met een quiz. In Burcht verkoopt de gemeente een stuk grond.


Kruibeekse senioren gaan weer naar zee
GROOT-KRUIBEKE. Omdat een vorige midweek aan zee zo'n groot succes was gaat de sportdienst van maandag 12 tot vrijdag 16 september weer naar zee in Villa Maritiem in Wenduine. De weekplanning is reeds klaar en de folders worden opgemaakt. Er bestaat ook een idee om in 2006 een seniorenweek te organiseren in het buitenland. Hierbij wordt gedacht aan Spanje of Turkije.

 

Dauwwandeling blijft succes.
KRUIBEKE. De jaarlijkse dauwwandeling blijft fel in de smaak vallen. Bij een evaluatie werd het een prachtige  en vlekkeloze organisatie genoemd met een mooi parcours en perfect getimed. Ook het lekker en uitgebreid ontbijtbuffet werd geprezen. Er namen 154 betalende wandelaars deel. Omdat in 2006 de 20ste editie plaatsvindt wordt aan een speciale organisatie gedacht. Een brunch werd al voorgesteld.

 

Sportraad Kruibeke niet gelukkig
GROOT-KRUIBEKE. Tussen de gemeentelijke sportraad en het gemeentebestuur lijkt het niet goed te gaan. Het dagelijks bestuur heeft nu beslist om het verslag van de sportraad terug af te geven op de gemeenteraadszitting. Het is de bedoeling om zo iedereen op de hoogte te houden van het sportgebeuren op onze gemeente.
De sportraad zal ook een nota naar het gemeentebestuur richten waarin zij aanklagen dat er geen offici? afgevaardigde van de gemeente is op de vergaderingen van de sportraad. De bestuursleden vinden dat erg. Er wordt ook gevraagd naar de eventuele aanwezigheid van de schepen van sport. Dat er niemand van het gemeentebestuur naar de sportraad komt, wordt nefast genoemd voor de algemene uitwerking van de sport in Kruibeke.
De sportraad is ook niet mals voor de manier waarop de hulde van de sportlaureaten en de viering van 25 jaar sportraad verliep. Er werd een nota naar het college gestuurd waarin wordt gemeld dat de receptie beschamend was en de aandenkens die werden uitgereikt 'bedroevend'. Daaruit werd besloten dat er geen erkenning voor de sportraad noch voor de sportclubs is.

 

Maandelijkse Elvis -avond
LINKEROEVER. Elke 2de zaterdag van de maand, behalve in juli en augustus, kunnen de Elvis-fans komen genieten van heel wat activiteiten rond de figuur van Elvis Presley. Zaterdag 14 mei is het weer zo ver in "Club 't Park" aan de August Van Cauwelaertlaan op de hoek met de Blancefloerlaan, op Antwerpen-Linkeroever. Deze Elvis & Oldies -avond bestaat uit optredens, vrij podium, quiz, dans en muziek uit de fifties. Deze keer is er een optreden van de The Picnicks, de Wase groep van het onsterfelijk "I'm alone". De avond verloopt onder de supervisie van de fanclub "Elvis Memories" uit Zwijndrecht. Goed om weten: Club 't Park is gelegen vlakbij de halte van trams 2, 3 en 15.   Info op :0497-43 23 55

 

De Quiz van COL RMS
BEVEREN. De hoogaangeschreven quiz van COL RMS wordt gegeven op vrijdag 20 mei om 20u in de koffierefter van het Koninklijk Atheneum in de Donkvijverstraat. Nog tot maandag 16 mei kan worden ingeschreven op het schoolsecretariaat of via telefoon 03.775.97.78  of 0477.59.79.62 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een ploeg bestaat uit minimum 4 en maximum 6 personen. Er kunnen 18 ploegen deelnemen. De quiz gaat over sport, actualiteit, geschiedenis, natuurwetenschappen, aardrijkskunde, vermaak, muziek en varia.
 
De Ronden van Puivelde
MOUNTAINBIKEN/PUIVELDE. Puivelde komt weer in de greep van de wielersport. Er is niet alleen de uitschieter met een beroepsrennerskoers op maandag 16 mei maar ook op zondag 15 mei staat het dorp in vuur en vlam voor tweewielers. De mountainbikers kunnen er dan tussen 8u en 10.30u deelnemen aan tochten van 28 of 50 km op voor 80% onverharde paden. Voor gewone wegfietsers is er een familietocht van 15 of 35 km en een sportieve tocht van 60 of 80 km op rustige landelijke wegen. De organisatie berust bij de Albertvrienden : tel. 03/775.08.49 of 0476/23.25.25 (F)

 

Natuurpunt WAL zette 1634 amfibieën?veilig over
KALLO. De actie om amfibie?aan het Groot Rietveld te Kallo-Melsele, veilig over de baan te zetten, is andermaal een geslaagd initiatief gebleken. De cijfers tot 20 april melden dat er 1634 diertjes veilig werden overgezet nadat ze in de emmers waren getuimeld aan de rand van de weg. Dat is 243 meer dan in 2004. Toch vielen er nog 119 verkeersslachtoffers. Meest werden gewone padden overgezet met een totaal van 764. Verder waren er 598 bruine kikkers, 249 salamanders, 13 rugstreeppadden en 10 groene kikkers.

 

Gemeente verkoopt grond
BURCHT. Aan de Seefhoeklaan en omgeving werd de Kerkwijk prachtig uitgebouwd volgens een stedenbouwkundig ontwerp. Nu moet er nog een sluitstuk komen en dat zal de bouw zijn van 9 private patiowoningen. Deze zullen gebouwd worden op een strook grond die van de gemeente is. De grond zal nu openbaar verkocht worden.(F)