Niko wint twee Henry van de Velde Awards

SINT-NIKLAAS. Familiebedrijf Niko uit Sint-Niklaas, Belgische marktleider in de productie van elektrisch installatiemateriaal en huisautomatisering, heeft maar liefst twee Henry van de Velde Awards gewonnen. Dat zijn de zogenaamde ‘Oscars van de designwereld’.  Niko kreeg een award in de categorie ‘Company’ voor zijn grensverleggende focus op design. Een tweede award was er in de categorie ‘Habitat’ voor de innovatieve schakelaar  touchswitch. De touchswitch is een elektronisch bedieningspaneel dat op eenvoudige wijze een klassieke schakelaar kan vervangen. Het bedieningsscherm heeft de grootte van een klassieke schakelaar, kan volledig gepersonaliseerd worden en tot twaalf verschillende functies aansturen.

"Doordacht product design is een handelsmerk van Niko en wordt altijd van bij de eerste fase mee in de ontwikkeling van een product betrokken.Daarbij gaat het niet alleen over de vormgeving van een product. Het moet ook gebruiksvriendelijk zijn, makkelijk te installeren én lang meegaan. De touchswitch is daar een mooi voorbeeld van.", zegt Luc Meirlaen, Design Director bij Niko.

Het is niet de eerste keer dat Niko in de prijzen valt. De afgelopen 100 jaar kreeg het bedrijf verschillende design awards zoals Red Dot awards, iF awards, A’ Design Awards en recent nog een ‘Factory of the Future’ award vanwege zijn inspanningen voor een toekomstgerichte productie. 

De Henry van de Velde Awards zijn een initiatief van Flanders DC  in samenwerking met OVAM. (mb)

de touchswitch van Niko (foto: Niko)

 

Lees ook:

Daling aantal covid-patiënten stopt

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. De daling van het aantal covid-19 patiënten in AZ Nikolaas en AZ Lokeren die donderdag is ingezet, blijkt even te stoppen. Sinds donderdag daalde dat onder de honderd. Zaterdag waren er...

Aantal covid-patiënten daalt in Wase ziekenhuizen

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Het aantal COVID-19 patiënten in AZ Nikolaas en AZ Lokeren is sinds donderdag onder de 100 gedaald. Woensdag waren er nog 107 covid-patiënten, donderdag was dat al gedaald tot...

COVID-19 Update (17.11.2020)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. In AZ Nikolaas en AZ Lokeren zijn 106 personen met COVID-19 opgenomen. Hiervan worden 17 patiënten worden verzorgd op intensieve zorgen.  Eén patiënt wacht nog op het resultaat...

COVID-19 Update (16.11.2020)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. In AZ Nikolaas en AZ Lokeren zijn 112 personen met COVID-19 opgenomen. Hiervan worden 19 patiënten worden verzorgd op intensieve zorgen. 

COVID-19 Update (15.11.2020)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. In AZ Nikolaas en AZ Lokeren zijn 103 personen met COVID-19 opgenomen. Hiervan worden 20 patiënten worden verzorgd op intensieve zorgen.  

COVID-19 Update (14.11.2020)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. In AZ Nikolaas en AZ Lokeren zijn 103 personen met COVID-19 opgenomen. Hiervan worden 19 patiënten worden verzorgd op intensieve zorgen.