Buurtbewoners Hoge Heerweg winnen Harteklop 2019

SINT-NIKLAAS. De buurtbewoners van de Hoge Heerweg sleepten vrijdagavond de vijfde Harteklop-publieksprijs in de wacht. De Harteklop is een prijs die PVDA Sint-Niklaas jaarlijks uitreikt op de nieuwjaarsreceptie. Chris Wauman, voorzitter PVDA Sint-Niklaas noemt de prijs een verdiende overwinning voor het gewonnen verzet van de buurtbewoners tegen een asbestopslagplaats in hun achtertuin. Een verdienstelijke tweede en derde plaats was weggelegd voor de Daklozenopvang van het CAW en de buurtbewoners van Heimolen voor het behoud van de groene long in hun buurt. 

"Deze prijs doet ons echt deugd. Het is een erkenning van het vele werk van veel mensen om ervoor te zorgen dat er geen asbest wordt opgeslagen achter onze tuinen", zegt Simonne Lauwers namens de buurtbewoners. "De strijd tegen onverantwoord omspringen met asbest heeft vorig jaar een aantal belangrijke successen geboekt. Niet alleen is het asbeststort dicht, SVK is door de Rechtbank in Dendermonde veroordeeld omdat ze zowel de buurtbewoners als hun werknemers in gevaar hebben gebracht door het overtreden van de wetgeving rond asbestveiligheid. SVK is nu ook verplicht om dit jaar, in 2020, het stort veilig af te dekken. Dat zorgt ervoor dat men nu overal de asbestproblematiek ernstiger neemt. Dat is erg belangrijk voor de volksgezondheid.", vult gemeenteraadslid Jef Maes aan. 

Elk jaar worden verschillende projecten genomineerd die de solidariteit in de regio versterken. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen via een online stemming. (mb, foto: vlnr: Steven De Vuyst, Peggy De Rybel, Chris Wauman, Simonne Lauwers, Mireille Van Bunderen, Chris Wauman, Jef Maes)

 

Lees ook:

Lore Michiels wint 3.000 euro aan badkamermateriaal

SINT-NIKLAAS. Tijdens de maand maart liep bij badkamergigant X²O Badkamers een Batibouw fotowedstrijd. Deelnemers konden hun leukste badkamermoment delen op de website van X²O. Naast de prijs van de...