Mauro Pauwels wordt nieuwe kinderstadsdichter met gedicht over corona

SINT-NIKLAAS. De 15-jarige Mauro Pauwels is de nieuwe Kinderstadsdichter van Sint-Niklaas. Hij won de titel met het gedicht ‘Tijdelijke verdoving’ over zijn beleving tijdens de coronaperiode.  Door de coronamaatregelen werd Pauwels aangesteld tijdens een kleine plechtigheid. De feestelijke inhuldiging is gepland tijdens het weekend van Archipel op zondag 25 oktober. De nieuwe Kinderstadsdichter zal twee jaar lang tijdens enkele feestelijke momenten op poëtische wijze hulde brengen aan Sint-Niklaas. 

Mauro gaat naar de Broederschool en houdt van voetbal, toneel, wielrennen én schrijven. Schrijven is voor hem een uitlaatklep. Dat bewees hij in 2019 ook al toen hij deelnam aan de wedstrijd en toen ook tot de genomineerden werd verkozen. Wanneer hij zijn gedichten op het podium brengt doet hij dat met véél overtuiging, inleving en kracht. Zijn gedichten zijn niet vrijblijvend en mogen ook ergens over gaan. Als een onversneden ‘slam poet’ vertelt Mauro wat hij te vertellen heeft.

Armand Van Assche poëzieprijs

Naar jaarlijkse traditie kende de jury tevens de Armand Van Assche poëzieprijs voor jonge dichters toe. Deze prijs gaat dit jaar naar de 12-jarige Aya Vanvinckenroye. Haar gedicht School bekoorde de jury enorm vanwege de puurheid en balans. De prijs werd uitgereikt door Erika De Cuyper, weduwe van Armand Van Assche. (mb)