Openbare raadpleging nieuwe havenuitbreiding

BEVEREN/ZWIJNDRECHT. Vandaag start de publieke raadpleging voor een nieuwe uitbreiding  van de Antwerpse haven op het grondgebied van Beveren en Zwijndrecht. Om de verwachte groei van de containergrafiek op te vangen, wil de Vlaamse regering extra mogelijkheden voor containerbehandeling voorzien. 

Het gaat om een extra containerterminal ten westen van de Kieldrechtsluis, demping van het Noordelijk Insteekdok en de aanleg van een Tweede Getijdendok dat dwars op het Deurganckdok aanzet. Gelijktijdig zullen een aantal haventerreinen voor logistiek/industrie ontwikkeld worden, de aanleg van nieuwe wegen, spoorwegen en mogelijkheden voor binnenvaart. 

Tot 11 september ligt de projectsonderzoeknota ter inzage in de gemeentehuizen van Beveren en Zwijndrecht. Reageren op de nota kan tot 11 september via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Reacties kunnen ook binnengebracht worden op de gemeentehuizen van Beveren en Zwijndrecht. (mb, archieffoto: Havenbedrijf)

 

Lees ook:

Oorzaak gasgeur blijft mysterie

BEVEREN.  Donderdagavond kwamen vanaf 20.30 uur een aantal meldingen van een indringende gasgeur binnen bij de brandweerzone Waasland Noord. De meeste meldingen kwamen vanuit het centrum van Beveren. Later...

Uitstel van betaling voor havenrechten

REGIO. Alfaport-Voka en het Havenbedrijf Antwerpen hebben een akkoord bereikt over het verlengen van de betalingstermijn voor havenrechten. De termijn voor zeevaartrechten bedraagt normaal gezien 18...