Honderden wenskaarten en kindertekeningen voor woonzorgcentra 

SINT-NIKLAAS/TEMSE. PVDA Sint-Niklaas heeft meer dan 500 wenskaarten, 100 tekeningen en plantjes bezorgd aan de bewoners en de personeelsleden van verschillende woonzorgcentra in Sint-Niklaas. De actie kaderde in het kader van de ‘Winter van solidariteit’ waarmee PVDA zowel de structurele armoede wil aankaarten als ‘onze helden’ een hart onder de riem wil steken.  Eerder deelde de leden al 60 zakjes met zelfgebakken koekjes en cakes uit aan de postbodes, aan het distributiecentrum in Sint-Niklaas. 

"Het Hof bijvoorbeeld werd tijdens deze tweede coronagolf zwaar getroffen met 53 besmettingen en 19 overlijdens. Dat grijpt de mensen enorm aan, en dat zagen we ook aan de massale respons op onze schrijfoproep. De voorbije weken kropen tientallen Sint-Niklazenaren in hun pen om kaartjes te schrijven. Dat is een hart onder de riem in deze moeilijke coronatijd voor personeel en bewoners. Een teken van appreciatie voor hun waardevolle werk, en tegelijk een oproep aan de overheid voor meer ondersteuning voor alle mensen in de zorg", vertelt Jef Maes.  "Kinderen en jongeren maakten ook prachtige schilderijtjes. Een jeugdatelier uit Kemzeke van juf Eline Koklenberg liet zich bijvoorbeeld inspireren door kunstenaar Georgia O'Keeffe, de moeder van het Amerikaanse modernisme. De Gerda zal deze werkjes de komende dagen tentoonstellen voor de bewoners van de Gerda", vult Debby Burssens aan. 

Deze acties zijn enkele van de vele solidariteitsacties in het kader van de ‘Winter van solidariteit’. "Nu zijn we nog op zoek naar 40 laptops voor leerlingen van de Scholen Da Vinci van wie de ouders er zelf geen kunnen betalen. Onze vrijwilligers kuisen die volledig op en maken die gebruiksklaar. We zamelen ook luiers in. Hiermee steunen we een inzamelactie van het VLOS voor gezinnen zonder papieren, een van de meest kwetsbare groepen in onze stad.", aldus Burssens. 

Wie ongebruikte luiers of een oude laptop wil schenken, kan terecht in De Werf in de Ankerstraat. De Werf is open op donderdag en zaterdag van 9u30 tot 12u30. Wie zelf niet langs kan gaan, geeft een seintje op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan komen vrijwilligers de gift coronaproof ophalen. (mb)

 

Lees ook:

PVDA wil meer verkeersveiligheid 

SINT-NIKLAAS. PVDA Sint-Niklaas wil vandaag op de bijzondere algemene commissie rond verkeersveiligheid een aantal voorstellen lanceren voor het verbeteren van de verkeersveiligheid in de stad stad....

PVDA schenkt 15 laptops aan scholen Da Vinci

SINT-NIKLAAS. Een delegatie van PVDA heeft 15 laptops overhandigd aan de de scholen Da Vinci te Sint-Niklaas. De laptops zijn bedoeld voor kansarme leerlingen. Secretariaatsverantwoordelijke Randi...