Werken aan nieuwe atletiekpiste starten vandaag

STEKENE. Vandaag starten de werken aan de atletiekpiste in Stekene. De nieuwe piste zal de huidige vervangen. Die piste werd in 1993 in gebruik genomen en is sterk verouderd. De nieuwe piste komt in de onmiddellijke omgeving van sportcentrum De Sportstek. 

Het gemeentebestuur koos voor een kunststofpiste met een grasterrein aan de binnenzijde. De licht verende en poreuze ondergrond van zo’n kunststofpiste zorgt voor betere prestaties bij lopers, en minder prestatieverlies bij slecht weer. Naast de atletiekbaan voorziet Stekene ook nieuwe infrastructuur voor de andere atletiekdisciplines, zoals ver- en hoogspringen, kogelstoten en speer- en discuswerpen. Nadat de piste aangepakt is, voorzien de gemeentediensten nieuwe beplanting rondom de piste. 

"In Stekene zijn, naast enkele erkende sportverenigingen als Atletiekclub Volharding en Joggingclub Stekene, heel wat mensen die gebruikmaken van de atletiekpiste. Joggen, lopen of sprinten, het zijn immers populaire en laagdrempelige vormen van sportbeoefening", zegt schepen van Sport Lorette De Permentier. "Daarom ook willen wij de Stekenaar een gloednieuwe atletiekpiste bieden, aangepaste en moderne sportinfrastructuur die aan ieders, zowel aan de geoefende als de recreatieve sporter, noden en behoeften voldoet."

Tijdens de werken kan niet gesport worden op het atletiekterrein. Ook zal de Finse piste door de werken worden onderbroken. Om het werfverkeer in goede banen te leiden, zal een deel van de parking aan sportcentrum De Sportstek afgebakend worden. Het sportcentrum blijft wel bereikbaar, zowel via de Nieuwstraat als via parking centrumzone. (mb)

 

Lees ook:

Verzakking op atletiekpiste

BURCHT. Op de atletiekpiste aan De Wallen moet een rioolrenovatie worden uitgevoerd. Een tijd na de renovatie van de atletiekpiste 'De Wallen' stelde de technische dienst vast dat, ter hoogte van de...