Sint-Niklaas coacht jongeren in ondernemerschap

SINT-NIKLAAS. Jongeren tussen 18 en 30 jaar krijgen de kans om met een persoonlijk begeleidingstraject hun eerste stappen in de ondernemerswereld te zetten. Hiervoor werkt de stad samen met het BAAS-project van Kavka vzw dat al in 6 steden en gemeenten actief is. 

Doel van het project is om jongeren aan te sporen om zich te laten inspireren door ondernemerschap in de meest brede zin van het woord. Ervaring mag maar is niet vereist om mee in het project te stappen. Na vormings- en coachingtrajecten gaan jongeren aan de hand van opdrachten, workshops en netwerkmomenten aan de slag met hun idee. Het traject start in het najaar van 2021. De stad hoopt een jaar later 20 nieuwe starters een vaste stek te kunnen geven in het Binnenwerk. 

vacature

De stad zoekt nog een community shaper om alles in goede banen te leiden. Geïnteresseerden kunnen de volledige vacature en procedure terugvinden op sint-niklaas.be/schakel-mee-voor-groei. (mb)

 

Lees ook:

Wase ondernemers inspireren op digitaal event

REGIO. Dit voorjaar gaat Business Netwerk Waasland opnieuw door. In pre-coronatijden kwamen de Wase ondernemers regelmatig samen om te netwerken en elkaar te inspireren. Nu zal dat digitaal...

Hey Daar-kaart helpt jongeren aan kansenpas

SINT-NIKLAAS.  Het stadsbestuur lanceert deze week vanuit het Welzijnshuis de campagne ‘Hey Daar’. Daarmee wil de stad zoveel mogelijk jongeren die recht hebben op een kansenpas een kansenpas...