Fiets wint aan populariteit

BEVEREN. De fiets wint steeds maar aan populariteit in Beveren. Dat blijkt uit tweejaarlijkse tellingen op een 50-tal locaties. Tussen 2012 en 2018 verdubbelde het aantal getelde fietsen. Ook in 2020 bleef de fiets aan populariteit winnen. Reden is wellicht de toenemende verkeersdruk, de vele wegenwerken en systemen als fietsleasing. Dat fietsverkeer aan wegenwerken steeds mogelijk is, heeft ook een positieve invloed. Zo steeg tijdens de wegenwerken aan de N450 het fietsverkeer met 66% op de Melseledijk in Kallo, 60% in de Koolputstraat en 17% in Kapelwegel.

In de Oude Zandstraat, tussen de Bosdamlaan en Peperstraat, werden de meeste fietsers geteld. De Essendreeft, tussen Cortewalle en Gentstraat, en de Vesten, tussen de Essendreef en Pareinpark, vervolledigen de top 3.  De fietssnelweg F4 Antwerpen-Gent valt net buiten de top 10. 

De gemeente Beveren wil het gebruik van de fiets verder aanmoedigen door de fietsnetwerken verder te verbeteren. De invoering van de zone 30 in Beveren en Melsele is daar een voorbeeld van. Verder zet de gemeente in op veilige fietspaden en de verbetering van de toegankelijkheid van fietswegels. Ook overweegt de gemeente om het aantal fietsstraten in te richten. "Uit de tellingen blijkt dat het jarenlang inzetten op een duurzaam fietsbeleid en op het verder uitbouwen van een fietsinfrastructuur resultaten geeft. Ook voor de komende jaren staan nog verschillende projecten voor aanleg van fietsverbindingen en voor het faciliteren van fietsgebruik op stapel. Op die manier proberen we Beveren steeds meer uit te bouwen tot een fietsvriendelijke gemeente.", weet Schepen Raf Van Roeyen. (mb)

 

Lees ook:

Sint-Niklaas viert vandaag World Fair Trade Day

SINT-NIKLAAS. Vandaag is het World Fair Trade Day. Voor de gelegenheid promoot de stad de Fairtrade Fietsroute. De 32 km lange route brengt fietsers langs verschillende plaatsen in Sint-Niklaas,...

Knip in de Nieuwe Molenstraat

SINT-NIKLAAS. Vanaf vandaag, maandag 26 april, zit er een knip in de Nieuwe Molenstraat ter hoogte van het spoorwegbrug. Enkel fietsers en voetgangers krijgen er vrije doorgaan.  Het gaat om een...