Fiets wint aan populariteit

BEVEREN. De fiets wint steeds maar aan populariteit in Beveren. Dat blijkt uit tweejaarlijkse tellingen op een 50-tal locaties. Tussen 2012 en 2018 verdubbelde het aantal getelde fietsen. Ook in 2020 bleef de fiets aan populariteit winnen. Reden is wellicht de toenemende verkeersdruk, de vele wegenwerken en systemen als fietsleasing. Dat fietsverkeer aan wegenwerken steeds mogelijk is, heeft ook een positieve invloed. Zo steeg tijdens de wegenwerken aan de N450 het fietsverkeer met 66% op de Melseledijk in Kallo, 60% in de Koolputstraat en 17% in Kapelwegel.

In de Oude Zandstraat, tussen de Bosdamlaan en Peperstraat, werden de meeste fietsers geteld. De Essendreeft, tussen Cortewalle en Gentstraat, en de Vesten, tussen de Essendreef en Pareinpark, vervolledigen de top 3.  De fietssnelweg F4 Antwerpen-Gent valt net buiten de top 10. 

De gemeente Beveren wil het gebruik van de fiets verder aanmoedigen door de fietsnetwerken verder te verbeteren. De invoering van de zone 30 in Beveren en Melsele is daar een voorbeeld van. Verder zet de gemeente in op veilige fietspaden en de verbetering van de toegankelijkheid van fietswegels. Ook overweegt de gemeente om het aantal fietsstraten in te richten. "Uit de tellingen blijkt dat het jarenlang inzetten op een duurzaam fietsbeleid en op het verder uitbouwen van een fietsinfrastructuur resultaten geeft. Ook voor de komende jaren staan nog verschillende projecten voor aanleg van fietsverbindingen en voor het faciliteren van fietsgebruik op stapel. Op die manier proberen we Beveren steeds meer uit te bouwen tot een fietsvriendelijke gemeente.", weet Schepen Raf Van Roeyen. (mb)

 

Lees ook:

Geen tijdelijke veiligheidsmaatregelen op N451

BEVEREN. De onafhankelijke lijst Beveren 2020 had het Beverse gemeentebestuur gevraagd om veiligheidsmaatregelen te nemen om fietsers op de N451 tussen Vrasene en Verrebroek te beschermen. Door het...

Hulpverleningszone vlamt door het Waasland

REGIO. De Hulpverleningszone Waasland organiseert vandaag, tussen 10 uur en 17.30 uur, de fietstocht ‘Vlam door het Waasland’ langs de 9 kazernes van de hulpverleningszone. Er zijn verschillende...