Ontdek de Scheldevallei dankzij Hoogtij

REGIO. Morgen, zondag 20 juni, start de derde editie van Hoogtij. Daarin nemen het Regionaal Landschap Schelde-Durme en LIFE Sparc bezoekers mee op sleeptouw langs de Schede, Durme en Rupel. Gedurende de drie zomermaanden is er keuze uit fototentoonstellingen, fietszoektochten, fietstochten met picknickpakketten en een fietsroute met verhalen door het Rupellandschap. Van Destelbergen tot Zwijndrecht: in 23 gemeenten en steden maak je op een verrassende manier kennis met het water.

Speurneuzen kunnen kiezen uit drie lussen voor een fietstocht langs de Durme, Dender en Schelde in de gemeenten Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lokeren, Temse, Waasmunster en Zele. Bornem, Kruibeke, Puurs-Sint-Amands, Temse en Zwijndrecht werkten samen een fietskaart uit langs de beste picknickplekjes. Twaalf lokale handelaars werkten een picknickpakket om mee te nemen. Het picknickaanbod geldt van 20 juni t.e.m. 19 september. Beide fietskaarten zijn gratis verkrijgbaar in de deelnemende gemeenten. 

zondag 20 juni

In Kruibeke is er zondag een infostand van de dienst Toerisme op het Mercatoreiland. In Lokeren zijn er twee wandelingen: in de stad en in het Molsbroek. Inschrijven is verplicht en kan via toerismelokeren.recreatex.be. In Temse organiseert Natuurpunt Scousele van 14 tot 16 uur een insectentocht in de Roomkouter in Steendorp. Inschrijven is verplicht via website van Natuurpunt

In Waasmunster is er een fietszoektocht van Waasmunster naar Lokeren en terug. Deelnameformulieren zijn op zondag 20 juni verkrijgbaar aan een Hoogtij-standje, op het binnenplein van het Vrijetijdscentrum De Meermin, Abdij van Roosenberglaan 6, te Waasmunster. (mb)

info:  hoogtijscheldevallei.be

 

Lees ook:

Vollenbak zomer in Beveren

BEVEREN. De knaldrang bij toeristisch Beveren is groot. Daarom lanceert de gemeente de campagne ‘Vollenbak’. Die bundelt alle evenementen van de gemeente en van lokale verenigingen die door de...