Doe de Oost-Vlaamse wijntoer op 29 augustus

OOST-VLAANDEREN. Tussen 2014 en 2020 steeg het aantal wijnbouwers in Oost-Vlaanderen van 7 naar 22. Dat is een verdrievoudiging van het aantal  semi-professionele wijnbouwers op 7 jaar tijd. Dus vond de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen de tijd rijp om een Oost-Vlaamse wijntoer te organiseren. 

De gratis toer vindt plaats op zondag 29 augustus tussen 10 en 18 uur en gaat langs twintig wijnbouwers, waarvan 2 in het Waasland. Dat zijn Dirkus Grapes and Spirits en Wijndomein Mira, beide uit Hamme. Bezoekers van de wijnbouwers komen meer te weten over lokale wijnen die uiteraard ook geproefd kunnen worden. "Tijdens de Oost-Vlaamse wijntoer geeft elke wijnbouwer gratis een rondleiding op zijn wijngaard en legt met veel passie uit hoe het wijnmaken verloopt (vinificatieproces). De Vlaamse wijnacademie stelt zijn opleiding wijnbouwer en wijnsommelier voor op de educatieve wijngaard.", zegt gedeputeerde Leentje Grillaert. 

Wie wil, kan één van de vijf fietsroutes volgen, uitgewerkt door Toerisme Oost-Vlaanderen die de verschillende wijnbouwers met elkaar verbinden. De fietsroute Scheldeland is een route van 29,4 kilometer van Hamme naar Zele en terug. De fietsroutes en lijst met deelnemende wijnbouwers is terug te vinden op de website lekkeroostvlaams.be/wijntoer. (mb)

 

Lees ook:

Fietsen tussen Gent en Antwerpen

REGIO. Toerisme Oost-Vlaanderen heeft met ‘Fietsen door Rivierpark Scheldevallei’ een nieuwe fietsgids gelanceerd. De fietsgids is 104 pagina’s dik en bevat zes routes tussen Gent, Wetteren,...

Jeugdtoerisme vraagt steun aan stad Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Het jeugdtoerisme in Sint-Niklaas is operationeel en financieel zwaar getroffen door de coronacrisis. In tegenstelling tot andere logies verstrekkende verblijven is het jeugdtoerisme...