Eerste deel van Sint-Niklase winkelwandellus is klaar

SINT-NIKLAAS. Het eerste deel van de winkelwandellus door de Stationswijk in Sint-Niklaas is klaar. De voorbije maanden kregen de Casinostraat, Broodstraat, Richard Van Britsom- en Paul Snoekstraat een make-over. 

Bij de werken werden nutsleidingen vernieuwd en werden de straten opnieuw aangelegd met aandacht voor verkeersveiligheid en vergroening. Zo zijn de Richard Van Britsom- en Broodstraat voortaan fietsstraten en zijn de straten enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer.  De werken aan de collegestraat duren nog tot eind november. Aansluitend volgen nog de heraanleg van de doorgang richting Hofstraat en van de Boonhemstraat. Daar komt ook een klein parkje, een nieuwe rust- en ontmoetingsplek in het hart van de stad.

In 2023 start de aanleg van de winkelwandellus langs de andere kant van de Stationsstraat. Daarbij zullen de Prins Albertstraat, Regentieplein, Dokter Verdurmenstraat en Zamanstraat aangepakt worden.

Met de winkelwandellus wil de stad de stadskern aantrekkelijker maken voor bewoners en bezoekers. Belangrijk daarbij zijn verkeersveiligheid, verkeersleefbaarheid, vergroening en ontharding. De winkelwandellus maakt deel uit van de globale stadsvernieuwing. (mb)

 

Lees ook:

Nieuwe fase in werken N70 in Melsele

BEVEREN. De werken aan de N70 in Melsele zijn een nieuwe fase in gegaan. Gisteren zijn de werken gestart aan het stuk vanaf de Sint-Elisabethstraat tot net voorbij het kruispunt met de Spoorweglaan. Omdat de weg...

Maandag starten nutswerken in Sint-Niklaasstraat

SINT-GILLIS-WAAS. Maandag starten nutswerken in de Sint-Niklaasstraat. Daarbij zullen nutsmaatschappijen hun leidingen verleggen of vernieuwingen als voorbereiding op grotere riolerings- en...