Beveren zet trage wegen in de kijker tijdens Weekend van de trage weg

BEVEREN. Tijdens de jaarlijkse ‘Dag van de Trage Weg’ zet de gemeente Beveren elk jaar de trage  wegen van een andere deelgemeente in de kijker. Vorig jaar trokken de trage wegen van Haasdonk 830 bezoekers. Dit jaar is Beveren zelf aan de beurt met een heus weekend van de trage weg op 16 en 17 oktober.

Op het programma staan vier verrassende wandeltochten van 4, 6, 13 en 17 kilometer. De wandeling van 4 kilometer is een kindvriendelijke wandeling met een zestal opdrachten voor kinderen. Op de route van de wandelroutes zijn drankstandjes voorzien aan Hof Ter Saksen, Cortewalle en Speelplein Bartje. De opbrengst gaat integraal naar Levensloop Beveren.  Elke wandeling start op de atletiekpiste van Beveren. Inschrijven voor de wandelingen kan tussen 8.30 uur en 14 uur. Voor de gelegenheid zal de capaciteit van de fietsen uitgebreid worden met 120 plaatsen. De gemeente vraagt dan ook zoveel mogelijk te voet of per fiets naar het inschrijvingspunt te komen. 

Het event ‘Dag van de Trage Weg’ valt dit jaar samen met de Levensloop Happenning op het atletiekterrein van Beveren. Wie wil, kan de wandeling iets nuttigen in het Levensloopdorp. Het Levensloopdorp is enkel toegankelijk na het vertoon van het Covid Safe Ticket. Het Covid Safe Ticket is niet nodig voor deelname aan de wandelingen van de Dag van de Trage Weg.

Trage Wegen in Beveren

Gemeente Beveren zet al jaren in op de ontwikkeling van trage wegen en paden voor niet-gemotoriseerd verkeer. De gemeente heeft alle trage wegen gebundeld in een overzichtelijke Trage Wegenkaart. Deze is gratis te verkrijgen in het Toeristisch infokantoor in het gemeentehuis van Beveren, Gravendreef 8 of gratis te downloaden op beveren.be.

"De voorbije jaren gingen heel wat vrijwilligers samen met vzw Trage Wegen aan de slag om alle trage wegen in Beveren in kaart te brengen. Met de input van deze inventarisatie werd een globaal plan voor het deelgebied Beveren ten zuiden van de spoorlijn ,Haasdonk en Melsele opgesteld. In dit gebied loopt nu al voor 102 km aan trage wegen. Op de gemeenteraad van 28 september werd dit globaal plan goedgekeurd om het netwerk van trage wegen nog verder uit te breiden. In de komende jaren zullen we in de zone Haasdonk, Melsele en Beveren-Zuid nog eens 50 km aan trage wegen realiseren. Het voorliggend plan is een ware doorbraak in de verdere realisatie van trage wegen en geeft duidelijk aan dat het bestuur volop wil inzetten op de verdere uitbouw van een recreatief wandelnetwerk, voor veel inwoners vaak ook een veiliger alternatief voor woon-werkverkeer.", aldus schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen. (mb)

 

Lees ook:

Vierde editie Havenland Run & Walk

BEVEREN. Dit weekend vindt de vierde editie van de Havenland Run & Walk plaats. Met het terrein van KSK Kallo aan de Kapeldijkstraat als start- en aankomstplaats hebben wandelaars en lopers keuze uit...

700 euro voor Levensloop

BEVEREN. Winkeldorp Beveren heeft 700 euro geschonken aan Levensloop Beveren. Het  geld werd opgehaald tijdens de eerste editie van de Champagnedagen van Winkeldorp Beveren op 25 en 26 juni....

Stationswandelingen in Beveren

BEVEREN. Vanaf vandaag kan je in Beveren het Beverse spoorpatrimonium ontdekken via vier luswandelingen. Er is een wandellus van 10 kilometer tussen de stations van Beveren en Melsele en een lus van 15...