Toerke Doen langs welzijnsorganisaties in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Vanaf morgen tot en met woensdag 17 november kan je Sint-Niklaas via een fiets- of wandeltocht kennis maken met acht welzijnsorganisaties. Het initiatief van Polsslag en de stad werd ‘Toerke Doen’ gedoopt en kwam er naar aanleiding van de jaarlijkse Werelddag van Verzet tegen Armoede.

Aan de fiets- of wandeltocht is een wedstrijd verbonden. Aan elke locatie kan een opdracht uitgevoerd worden waarmee een etentje voor het gezin in restaurant De Variant te winnen is. De vijf winnaars worden op 18 november bekend gemaakt. 

strijd tegen armoede 

Aan elke stopplaats langs de route hangt er een geknoopt wit laken buiten als symbool van verzet tegen armoede. Je vindt er ook een QR-code. Wie de code scant op een smartphone of tablet krijgt een filmpje te zien met een getuigenis en een blik achter de schermen van de organisatie of één van de thema’s zoals onder meer armoedeweb, gezondheid en vrijheid van keuze. Wie geen smartphone heeft, kan een tablet lenen in het ontmoetingshuis ZigZag, waar de fiets- en wandeltocht start. 

kaart 

De kaart met de route is verkrijgbaar in het toeristisch infokantoor van Sint-Niklaas aan de Grote Markt, het stadhuis, welzijnshuis, bib, de deelnemende welzijnsorganisaties en in de inforekken in alle openbare gebouwen in de stad. De kaart is ook online beschikbaar op toerkedoensintniklaas.weebly.com. (mb)

 

Lees ook:

Fietsen tussen Gent en Antwerpen

REGIO. Toerisme Oost-Vlaanderen heeft met ‘Fietsen door Rivierpark Scheldevallei’ een nieuwe fietsgids gelanceerd. De fietsgids is 104 pagina’s dik en bevat zes routes tussen Gent, Wetteren,...

Vierde editie Havenland Run & Walk

BEVEREN. Dit weekend vindt de vierde editie van de Havenland Run & Walk plaats. Met het terrein van KSK Kallo aan de Kapeldijkstraat als start- en aankomstplaats hebben wandelaars en lopers keuze uit...