Barry Callebaut Groep opent grootste distributiecentrum in Lokeren

LOKEREN. Barry Callebaut Groep, 's werelds grootste cacao- en chocoladeproducent, heeft donderdag het nieuwe The Barry Callebaut Chocolate Box geopend. Met een totale oppervlakte van 12 voetbalvelden is het ‘s werelds grootste chocolademagazijn. Vanuit het disitributiecentrum worden verpakte chocoladeproducten van de fabrieken in Wieze en Halle verzonden naar West-Europa en de rest van de wereld. 

Het gebouw kan volledig in zijn eigen energieverbruik voorzien en is daardoor volledig energiepositief. Daarom kreeg het als eerste gebouw in de Benelux en BREEAM Outstanding-certificaat,  de hoogste duurzaamheidsscore voor logistieke gebouwen. Het magazijn is vlakbij de E17 gelegen. De bouw ervan startte in de zomer van 2019 en heeft 100 miljoen euro gekost. 

The Barry Callebaut Chocolate Box (foto: Barry Callebaut)

"The Chocolate Box is een echte mijlpaal voor Barry Callebaut. Vanuit Lokeren worden alle verpakte chocoladeproducten, voornamelijk onder ons Belgische chocolademerk Callebaut, verzonden naar de rest van de wereld. The Chocolate Box is een mooi voorbeeld van onze slimme groeistrategie waarbij we inzetten op meer efficiëntie, zodat we onze klanten op een duurzamere manier kunnen bedienen.", zegt Peter Boone, CEO van de Barry Callebaut Groep. 

"We zijn erg blij met de komst van een wereldspeler zoals Barry Callebaut naar onze stad. Het bedrijf zal het uithangbord vormen van ons nieuw bedrijvenpark vlakbij de E17, en bij uitbreiding voor de hele stad. Het feit dat Barry Callebaut opteert voor onze stad, zal zorgen voor een boost van onze economische dynamiek, onze welvaart en onze tewerkstelling. Lokeren is een kleine, maar zeer ondernemende stad, waar het leven gul en goed is en mensen elkaar vinden in een warm en zelfbewust ‘Lokerengevoel’. Barry Callebaut kon geen betere thuisbasis kiezen.", vertelt Filip Anthuenis, burgemeester van Lokeren. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Tien Oost-Vlaamse artisanale chocolatiers trekken komende zomer naar de wereldtentoonstelling in Shangai. Onder hen is Wim Vyverman van Chocolade-Atelier Vyverman uit Sint-Niklaas.

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase chocoladeproducent Guylian springt mee op de wereldwijde trend van portiecontrole. Daarvoor lanceert het in maar liefst 120 landen nieuwe, individueel verpakte ...

SINT-NIKLAAS.  Chocolatier Nick Wauters uit Sint-Niklaas behaalde met zijn ‘Vesca no4’- chocoladereep de tweede plaats op de 7de Chocolate Awards in de categorie ‘Beste Chocoladereep’. De reep...

SINT-NIKLAAS. Ambachtelijk Chocolatier Wim Vyverman heeft de eerste plaats behaald in de zesde editie van de Chocolate Awards, een initiatief van het vakblad Chocolaterie & Confiserie. Vyverman...

SINT-NIKLAAS. Hygiena, gespecialiseerd in de import, export en distributie van biologische, glutenvrije, natuur- en dieetproducten, is verhuisd naar een nieuw distributiecentrum in het Europark Zuid...

het enthousiaste team van Foubert Cremerie & ChocoladebarSINT-NIKLAAS. Sinds 8 juni telt de Stationsstraat in Sint-Niklaas een nieuwe lekkernij: cremerie en chocoladebar Foubert. De Stationsstraat...