Jeugdtoerisme vraagt steun aan stad Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Het jeugdtoerisme in Sint-Niklaas is operationeel en financieel zwaar getroffen door de coronacrisis. In tegenstelling tot andere logies verstrekkende verblijven is het jeugdtoerisme opnieuw gesloten en dat zorgt voor een financiële ravage waardoor de reserves zo goed als opgebruikt zijn. 

De 17 jeugdcentra in Sint-Niklaas, in 2019 goed voor 33% van de (hotel)overnachtingen in Sint-Niklaas, hebben een overwegend een vzw-statuut en werken met vrijwilligers, waardoor overheidssteun zeer beperkt is. Via Toerisme Vlaanderen kon gemiddeld 46 procent van de verloren omzet gerecupereerd worden terwijl de kosten dezelfde bleven. 

Jeugdtoerisme in Sint-Niklaas (JIS) vraagt aan de stad Sint-Niklaas een lokale aanvulling op de  subsidies van Toerisme Vlaanderen en een renteloze lening. Daarnaast vraagt JIS opnieuw een vertegenwoordiging in de commissie toerisme en faciliterende en financiële ondersteuning voor het samenwerkingsverband jeugdverblijfcentra, JIS. (mb)

 

Lees ook:

Fietsen tussen Gent en Antwerpen

REGIO. Toerisme Oost-Vlaanderen heeft met ‘Fietsen door Rivierpark Scheldevallei’ een nieuwe fietsgids gelanceerd. De fietsgids is 104 pagina’s dik en bevat zes routes tussen Gent, Wetteren,...

Subsidies voor ontwikkelingshulp

REGIO. Acht Wase projecten krijgen subsidies van de Provincie Oost-Vlaanderen. Het gaat om acht projecten die worden uitgevoerd in een land in ontwikkeling. 

Ruim 2 miljoen euro voor nieuwbouw Wase scholen

REGIO. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert 4 miljoen euro in 19 scholenbouwprojecten over de provincie Oost-Vlaanderen. Drie van die projecten worden uitgevoerd in het Waasland en...