500.000 euro subsidie voor digitaal ondernemersloket

SINT-NIKLAAS. Het Sint-Niklase digitaal ondernemersloket is sinds 20 april online maar het aanbod is beperkt tot het aanvragen van een drankvergunning. Daar zullen stelselmatig meer vergunningen en premies bijkomen. Om digitalisering verder uit te bouwen werkt Sint-Niklaas samen met Mechelen, Kortrijk en de Vlaamse ICT-Organisatie (V-ICT-OR) aan een gezamenlijk platform. 

Door de gezamenlijke aanpak zal er meer gestandaardiseerd gewerkt worden tussen de besturen en zal er een lagere implementatiekost zijn. Om het project verder uit te werken is er een subsidie aangevraagd via de subsidieoproep ‘Gemeente zonder Gemeentehuis’. Vlaamse overheid gaf groen licht en kende een subsidie van 500.000 euro toe. 

Op het platform zullen ondernemers hun gegevens kunnen aanpassen, vragen aan de stad stellen, vergunningen aanvragen en antwoorden opvolgen. De stedelijke diensten kunnen gericht communiceren, ondernemersproducten aanbieden, beleids- en individuele informatie opvragen. 

Sint-Niklaas, Mechelen en Kortrijk willen uiterlijk 31 mei 2024 hun platform actief in gebruik nemen. (mb)

 

Lees ook:

TEMSE. Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits kent 1 miljoen euro toe aan het bedrijf Van Bogaert in Temse. Het familiebedrijf is al 46 jaar actief in het uitbenen en versnijden van...