Internationale conferentie van lokale besturen te gast in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Vorige week streek een groep van vertegenwoordigers van lokale en regionale besturen uit Europa, Afrika, Azië en Latijns-Amerika neer in Sint-Niklaas. Aanleiding voor het bezoek was een conferentie van 'United Cities and Local Governments' (UCLG), de wereldwijde vereniging van steden en gemeenten. Die conferentie vindt elk jaar plaats in één van de 120 aangesloten landen. Dit jaar was België aan de beurt en werd Sint-Niklaas als gaststad geselecteerd. 

De tweedaagse conferentie vond plaats in Kasteel Walbrug. Er werd gesproken over onder meer mondiale ontwikkeling, ontwikkelingssamenwerking bij lokale overheden en klimaat. (mb, foto: Sint-Niklaas)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS.  De Belgische acteur Guy Van Sande en de Nederlandse Yolantha Cabau van Kasbergen presenteren een grensoverschrijdende versie van het bekende stedenspel. Zeg maar gerust een...

SINT-PAUWELS/LEUVEN. Lien De Saegher (KU Leuven) uit Sint-Pauwels heeft de Klasseprijs 2020 voor onderwijsscripties gewonnen. Lien De Saegher studeerde stedenbouw en ruimtelijke planning.