Fietssnelweg F4 vijf dagen dicht voor aanleg parking

SINT-NIKLAAS. Vanaf vandaag tot en met vrijdag is de fietssnelweg F4 afgesloten tussen het Westerplein en de Hoge Bokstraat. De fietsnelweg gaat een weekje dicht wegens afbraakwerken ter hoogte van SVK aan het Westerplein. Daar komt een nieuwe parking. 

Fietsers moeten omrijden via de fietstunnel aan de Hoge Bokstraat en de Guido Gezellelaan en Leon Scheerderslaan. Aan het Westerplein wordt het fietsverkeer omgeleid via de fietsstraat in de Westerstraat naar het kruispunt van de Plezantstraat met de Guido Gezellelaan.

De parking aan SVK zal 175 autoparkeerplaatsen tellen,  waarvan twaalf voor mindervaliden, en twee parkeervakken voor mobilhomes. Ook de nodige ruimte voor het stallen van fietsen en deelsteps zal aanwezig zijn. De stad wil de nieuwe centrum- en buurtparking eind dit jaar in gebruik nemen. (mb)

 

Lees ook:

Fietssnelweg F41 in Zwijndrecht geopend

ZWIJNDRECHT. Vrijdag is de fietssnelweg F41 in Zwijndrecht geopend. De fietssnelweg werd de voorbije maanden aangelegd tussen de Blauwe Hoevestraat en de Neerstraat en doorgetrokken tot aan de...

N446 verandert voor 3 jaar in een werf 

HAMME/WAASMUNSTER. Vandaag start de heraanleg van de N446 in Dendermonde, Hamme, en Waasmunster. Zo’n stuk van 7,5 kilometer gewestweg wordt volledig in een nieuw kleedje gestoken met nieuwe...

Beveren tegen betaalparking aan station

BEVEREN. De gemeenteraad van Beveren heeft zich uitgesproken tegen het betalend worden van de stationsparking. De gemeente zal de NMBS vragen om de parking gratis te houden.