Kennedytunnel krijgt nieuwe verlichting en wandplaten

REGIO. Wie vanaf 21 augustus de Antwerpse ring moet gebruiken, moet rekening houden met mogelijke hinder. Op 21 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van de verlichting in de Kennedytunnel (R1) in Antwerpen. Gelijktijdig zullen de brandwerende wandplaten vernieuwd worden. 

"AWV vernieuwt de volledige verlichtingsinstallatie in de Kennedytunnel. Momenteel wordt de tunnel verlicht met natriumlampen. Deze zijn verouderd en steeds moeilijker te onderhouden. Een nieuwe led-installatie met intelligente sturing zal zowel het comfort van de weggebruiker als de verkeersveiligheid ten goede komen.", zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. 

In een eerste fase wordt gewerkt in de richting van Gent. De werken richting Antwerpen starten in januari 2023. De werken zullen voornamelijk ’s nachts plaatsvinden en twee keer tijdens een weekend, in december 2022 en mei 2023. Tijdens de weekendsluitingen wordt ernstige verkeershinder verwacht. Ze duren vermoedelijk tot midden mei 2023. 

Van 21 augustus tot 19 december wordt de tunnelkoker in de richting van Gent ‘s nachts afgesloten. De tunnelkoker richting Antwerpen zal tussen 15 januari 2023 en 23 mei 2023 ‘s nachts worden afgesloten. Het verkeer zal dan telkens worden omgeleid via de tunnelkoker in de andere rijrichting.   (mb)

 

Lees ook:

Werken in Statiestraat vanaf 26 september

ZWIJNDRECHT. Fluvius voert voorbereidende werken voor nutsvoorzieningen uit in de Statiestraat, tussen de spoorwegovergang en de Alice Nahonlaan in Zwijndrecht. Daardoor is de straat tot 30...

Veiliger schoolomgevingen in Meerdonk

SINT-GILLIS-WAAS. Binnen het dossier ‘veilige schoolomgevingen’ heeft de gemeente Sint-Gillis-Waas de schoolomgevingen in deelgemeente Meerdonk aangepakt. 

Terug naar school langs de N70-werf

BEVEREN. Ook de kinderen in Melsele moeten vanaf vandaag terug naar school. Dat is met de werken op de N70 niet altijd eenvoudig. De verschillende omleidingen hebben ook gevolgen voor de...