Nieuwe stadhuisvleugel Sint-Niklaas geopend

SINT-NIKLAAS.  In Sint-Niklaas is de nieuwe vleugel van het stadhuis geopend. De nieuwe vleugel biedt onderdak aan onder andere een stadswinkel, het stadsarchief, een toeristisch infopunt en kantoor- en vergaderruimtes. 

De nieuwe rechtervleugel is geen exacte kopie meer van de linkervleugel, toch zijn er verwijzingen naar de linkervleugel. Bovendien staan alle vleugels met elkaar in verbinding. Het neogotisch blok wordt op elk niveau ontsloten door een nieuw lift- en trappenhuis op het scharnier met de nieuwbouw. Zo sluit de trouwzaal traploos aan op de nieuwe receptieruimte. Het toonbeeld van moderne dienstverlening is echter het gelijkvloers waar stadsloketten zijn samengebracht in eenzelfde ruimte. 

Afgelopen weekend kon het publiek kennis maken met de nieuwe vleugel tijdens de Open Bedrijvendag.  Op het takenlijstje staan nog de afwerking van de binnentuin en de renovatie van het neogotische deel. Beiden moeten volgend jaar klaar zijn. (mb, foto: stad Sint-Niklaas)

 

Lees ook:

Subsidies voor renovatie schoolgebouwen

LOKEREN/SINT-NIKLAAS/TEMSE. De Vlaamse regering trekt opnieuw geld uit voor de renovatie of uitbreiding van schoolgebouwen. In totaal is er 7,6 miljoen euro voorzien voor de provincie...

Subsidies voor schoolgebouwen in Oost-Vlaanderen

OOST-VLAANDEREN. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert 5,4 miljoen euro in gloednieuwe en te renoveren schoolgebouwen. Het geld naar 22 scholenbouwprojecten in de provincie, waarvan...

Verhuis van stadsarchief in stijl afgerond

SINT-NIKLAAS. Met een symbolische mensenketting is vrijdag de verhuis van het stadsarchief afgerond. Het archief was een tijd lang ondergebracht in de kelder van de bibliotheek.