Chocolade zeevruchtenproducent Guylian viert 65ste verjaardag aan de kust

SINT-NIKLAAS. Het Sint-Niklase bedrijf Guylian, bekend van de chocolade zeevruchten bestaat 65 jaar. Om die verjaardag te vieren trekt het bedrijf op woensdag 30 augustus naar de Belgische kust waar het succesverhaal begon. 

Dit jaar is het 65 jaar geleden dat de Sint-Niklase chocolatier Guy Foubert en z’n verloofde Liliane een romantische reis naar de Belgische kust maakten. Het koppel maakte als aandenken aan die reis en hun liefde verschillende unieke chocolade zeevruchten. Na hun huwelijk in 1958 gingen Guy en Liliane ook professioneel samenwerken en gebruikten hun voornamen als de naam voor hun bedrijf: Guylian. Liliane legde zich toe op de creatie van elf uitzonderlijke Zeevruchtvormen en bedacht de unieke marbrering in verschillende chocoladetinten. Guy boog zich op zijn beurt over de hazelnootpraliné vulling die tot op vandaag de constante lekkere unieke smaak en textuur vormt.

Om deze verjaardag te vieren komt Guylian met donkere praliné zeevruchten, de Dark Praliné Seashells. Voor de vulling werd Guy zijn beroemde artisanale hazelnootpraliné gecombineerd met donkere chocolade. De zeevruchten worden omhuld door donkere Belgische chocolade bestaande uit 72% cacao, wat een intense smaakbeleving oplevert. Net als de Originele Zeevruchten bevat ook deze nieuwzeevruchten Fairtrade cacao en 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Bovendien zijn ze vrij van palmolie en soja.

terug naar de kust

Op woensdag 30 augustus trekt het bedrijf naar de Belgische kust. Met een bakfiets trekken ze langs de volledige kustlijn. Er zijn stops voorzien in verschillende badsteden waar chocoladeliefhebbers zowel van de Originele en de Donkere zeevruchten kunnen proeven.  

Wie zelf de volledige tocht of een aantal kilometer langs de Belgische kust wil meefietsen, mag zich steeds aansluiten. De Guylian bakfiets vertrekt om 10 uur in De Panne richting Knokke-Heist.  Wie de bakfiets tegenkomt en zijn/haar ontmoeting met de Guylian post op sociale media en Guylian tagt, maakt kans op één van de 65 Guylian pakketten. (mb)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Tien Oost-Vlaamse artisanale chocolatiers trekken komende zomer naar de wereldtentoonstelling in Shangai. Onder hen is Wim Vyverman van Chocolade-Atelier Vyverman uit Sint-Niklaas.

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase chocoladeproducent Guylian springt mee op de wereldwijde trend van portiecontrole. Daarvoor lanceert het in maar liefst 120 landen nieuwe, individueel verpakte ...

BEVEREN. De gemeente Beveren heeft de elektrische bakfiets, waarmee de straten werden geveegd, vervangen door een nieuwe veegwagen. Samen met de bakfiet verdwijnt een vertrouwd dorpsgezicht, want...

SINT-NIKLAAS.  Chocolatier Nick Wauters uit Sint-Niklaas behaalde met zijn ‘Vesca no4’- chocoladereep de tweede plaats op de 7de Chocolate Awards in de categorie ‘Beste Chocoladereep’. De reep...

SINT-NIKLAAS. Ambachtelijk Chocolatier Wim Vyverman heeft de eerste plaats behaald in de zesde editie van de Chocolate Awards, een initiatief van het vakblad Chocolaterie & Confiserie. Vyverman...

het enthousiaste team van Foubert Cremerie & ChocoladebarSINT-NIKLAAS. Sinds 8 juni telt de Stationsstraat in Sint-Niklaas een nieuwe lekkernij: cremerie en chocoladebar Foubert. De Stationsstraat...