Temsese Sleutelpas geeft vanaf 2024 nog meer voordelen

TEMSE. In Temse kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben met de Sleutelpas korting krijgen een deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten. Na een evaluatie breidt het gemeentebestuur de mogelijkheden van de kaart uit en ook de doelgroep wordt iets ruimer. 

De Sleutelpas is een persoonlijke kortingskaart voor inwoners die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming, een leefloon of die in een schuldbemiddeling, budgetbeheer of budgetbegeleiding hebben. Vanaf 2024 hebben ook pleegkinderen en gasten die in een pleeggezin verblijven recht op een Sleutelpas. Het voordeel van de korting op de schoolfacturen werd uitgebreid met kinderen die naar het bijzonder onderwijs gaan buiten Temse en leerlingen uit het secundair in Temse. Tot slot werd ook Vita Scheldebad opgenomen. Sleutelpashouders kunnen tot 150 euro per jaar terugkrijgen op zwembeurten.

"Bij de evaluatie van de Sleutelpas merkten we enerzijds dat er een aantal doelgroepen uit de boot vielen. Anderzijds is er een grote vraag naar korting bij Vita Scheldebad. Met deze extra voordelen bieden we een oplossing", vertelt schepen van Sociale Zaken Bart Van Geyt. (mb, foto: Vanaf 2024 zullen de aanbieders van Sleutelpaskorting herkenbaar zijn door de speciaal ontworpen sticker, hier te zien met schepen Bart Van Geyt en Miralda Verdickt, © Gemeente Temse)

info:  temse.be/sleutelpas

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS.  Gisteren is Mikado Waasland van gestart gegaan. Mikado is een vrijetijdswerking voor personen met een verstandelijke handicap en krijgt de steun van KVG, de  Katholieke vereniging...