Maak kennis met de Bagynham 

SINT-NIKLAAS. Dit weekend kan het Waasland in Nieuwkerken-Waas kennis maken met de  allereerste Bagynham. Die is na 12 maand rijp voor de verkoop. 

De Bagynham is een product van het Bagynhof in Nieuwkerken-Waas en een voorbeeld van de gesloten cirkel van boer tot bord. De Bagynvarkens worden geboren op de boerderij en groeien er op samen met alle andere varkens. De voeding van de varkens wordt voor een groot deel gehaald uit maïs en granen van eigen velden. En ook voor de verwerking van kop tot staart, staat Bagynhof in. Het eigen atelier staat in voor kwaliteitsvol vers vlees en bereidingen tot charcuterie in meer dan 20 soorten, waaronder dus de nieuwe Bagynham. 

De voorbije dagen kon het publiek al kennis maken met de Bagynham en ook zondag 25 februari is dat nog het geval. Dan kunnen klanten klinken op één jaar Bagynhof hoeveslagerij met een proevertje van onze Bagynham. Om 10 uur is er een bedrijfsrondleiding en bezoekers kunnen een brunch voor twee personen winnen. Hhet Bagynhof is gelegen aan de Zeveneekhoekstraat 56 in Nieuwkerken-Waas. (mb, foto: © Sieglinde Wuyts - BEELDerig)