Albert Van Raemdonck overleden

SINT-NIKLAAS. Zondagochtend, 21 april 2024, is in WZC Ennea Albert Van Raemdonck op een zucht van z’n 108ste verjaardag overleden. Hij was de oudste man van ons land en oud-strijder uit de Tweede Wereldoorlog. 

Zondagochtend is Walter Van Raemdonck overleden. Met z’n 107 jaar was hij de oudste inwoner van Sint-Niklaas en de oudste man van België. Hij zou op 6 juli 108 jaar worden. Volgens zijn goede vriend Patric Gorrebeeck stond Van Raemdonck bekend niet enkel bekend omwille van z’n kleine gestalte maar om zijn alertheid, assertiviteit en zin voor verantwoordelijkheid.  Op z’n veertiende begon hij als drukker te werken, wat hij z’n hele carrière zou blijven doen. Zijn loopbaan werd in 1939 onderbroken toen hij werd opgeroepen voor de mobilisatie. Als krijgsgevange werd hij in Duitsland aan het werk gezet. Ook na zijn krijgsgevangenkamp werd hij verplicht tewerkgesteld in Duitsland. Na de oorlog hervatte hij z’n loopbaan als drukker, werd hij lid van ACV en NSB.  Albert Van Raemdonck was gehuwd en had twee kinderen.

De uitvaartplechtigheid vindt op vrijdag 26 april om half twaalf plaats in het crematorium Heimolen in Sint-Niklaas. (mb, foto: © Patric Gorrebeeck)

 

 

Lees ook:

LOKEREN. Ontmijningsdienst DOVO heeft gisteren in Lokeren een Amerikaanse vliegtuigbom van 250 kg uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt. De bom werd donderdag ontdekt bij werken in de...

SINT-NIKLAAS.  Sint-Niklaas heeft gisteren de slachtoffers van het bombardement van 17 mei 1940 herdacht. Burgemeester Lieven Dehandschutter legde een bloemstuk neer aan het monument voor de...