Vanavond naar Europese wedstrijd Asterix Kieldrecht

KIELDRECHT/BEVEREN. De Europese wedstrijd van Asterix Kieldrecht tegen Rote Raben Vilsbiburg, die in Leuven was voorzien, kon daar niet doorgaan doordat de sportvloer was verzakt. Op een kleine week tijd hebben die van Asterix dan de ganse organisatie moeten verplaatsen naar een nieuwe locatie. Gelukkig is hen opnieuw een uitzondering toegekend zodat er vanavond om 20u30 in Beverse Sporthal De Meerminnen in de Klapperstraat kan gespeeld worden. Voor de eerste 5 personen die voor 17 uur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen, ligt een vrijkaart klaar.

 

VC Rote Raben Vilsbiburg is een nieuwkomer aan de top van het Duitse damesvolleybal. Het team verbleef 10 jaar onafgebroken in de 1.Bundesliga tot het rond 1990 wegzakte tot helemaal in de Landesliga. Het zou tot 2001 duren voor het zich opnieuw kon opwerken tot de  1.Bundesliga. 
 
Ditmaal met veel ambitie, met hun beste resultaten in de seizoenen 2004-2005 en 2005-2006 toen ze vice-kampioen werden. Om nog beter te doen trokken ze de Chinese jeugdinternational Meng Yin aan naast  de Bulgaarse internationale Tsvetelina Zarkova en de Braziliaanse Daniela Mapeli. Dit bleek een goede keuze te zijn, want zij konden  eindelijk Dresden, Schwerin en Sühl afhouden en zo hun eerste kampioenstitel binnenhalen.

Versterking komt dit seizoen van de ervaren Peruviaans springveer Milagros Alvarado. Zij speelde net als Daniela Mapeli Champions League met VC Cantur, een Europese topper, waar ook  Virginie De Carne nog speelde.
 
Deze ervaring zal hen te pas komen want als club is dit pas hun 2de deelname. In het seizoen 2006-2007 maakten zij hun eerste opwachting in de Top Teams Cup waar zij in een kwalificatietornooi werden uitgeschakeld door Murcia. Zes speelsters van het huidige team waren er toen reeds bij.
 
Als club heeft Asterix met 11 Europese campagnes en 73 wedstrijden op het palmares, een pak meer Europese ervaring. Door de sterke verjonging is deze Europese ervaring echter niet meer in het team zelf aanwezig.

Beide teams maakten een vergelijkbare competitiestart. Asterix moest enkel in Charleroi de punten laten liggen maar wist zich vorig weekend op Gent goed te herpakken met een overtuigende 0-3 zege. Vilsbiburg bleef ongeslagen tot vorig weekend. In Berlijn verloren zij zondag de vijfde set met … 25-23 en leden zo met 3-2 hun eerste nederlaag.
Uit de confrontaties met VC Schwerin in het verleden bleek het Duitse volleybal net iets te sterk voor het Belgische. Nu ontbreken voor beide teams echte referenties om hun huidige waarde in te schatten. Meegenomen voor de spanning en wie weet brengt onze noodgedwongen ultieme verhuis van Leuven naar Beveren, nog net dat tikkeltje meer thuisvoordeel om de zege in Beveren te houden.

 

terugwedstrijd


De terugwedstrijd 1/16e Finale CEV CUP  volgt op dinsdag 11 november  om 20u: Rote Raben Vilsbiburg (D) - Asterix Kieldrecht. Winst over de 2 wedstrijden brengt Asterix naar 1/8e finale. Winnaar is de ploeg die tweemaal wint of die het meeste sets wint. Bij gelijk aantal sets over de 2 wedstrijden komt er een “Golden Set” die de winnaar zal aanduiden.   
 
De winnaar speelt in de 1/8e finale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen USSP Albi en Odessa. Kieldrecht zou dan eerst thuis spelen op donderdag 11 december. Normaal spelen ze in Sportoase in Leuven,  gezien die zaal gehomologeerd is. Indien de vloer echter nog niet hersteld is dan hopen ze opnieuw van de Europese federatie de toelating te krijgen om in Beveren te spelen.
 
Bij verlies verhuist Asterix naar de Challenge Cup en moeten ze de trekking afwachten om hun tegenstander te kennen. Ook of ze eerst uit of thuis spelen hangt af van de trekking. De data blijven echter dezelfde, dus midweeks in de week van 9, 10 of 11 december of van 16,17 o f 18 december.(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

KIELDRECHT. Damesvolleybalclub Asterix heeft in de ereklasse in eigen zaal met 3-0 gewonnen van 7 Senses Zandhoven met de setstanden 25-19, 25-19 en 25-15. Het vreemde gevoel was deze week aan de...

KIELDRECHT. Asterix Kieldrecht brengt in 2008 uiteraard ook weer topvolleybal. Naast de finale van de Belgische Beker, op 9 februari om 17u tegen VDK Gent in de Lotto Arena te Antwerpen, wordt op...

KIELDRECHT. Bij het begin van het nieuwe seizoen heeft volleybalclub Asterix Kieldrecht duidelijke doelen vooropgesteld: o.a. in België een vooraanstaande rol blijven spelen en in Europa de...

KIELDRECHT. Binnenkort start het nieuwe volleybalseizoen 2007-2008. Asterix heeft met 6 nieuwe speelsters al een flinke voorbereiding achter de rug. 5 Speelsters namen deel van het EK met de...

KIELDRECHT. Asterix Kieldrecht is twee keer in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Volley Proms. Die prijzen werden maandagavond 24 april uitgereikt. Gert Vande Broek is uitgeroepen tot...

KIELDRECHT. Liesbeth Mouha stopt met onmiddellijke ingang haar aktiviteiten bij volleybalclub Asterix Kieldrecht. De sportster wil zich volledig toeleggen op het beachvolley.