De Wase wielerkalender (3)

De wielerkalender brengt dit weekend het Belgisch Kampioenschap voor elite z.c. en beloften te Temse maar ook bijzonder zijn de twee wedstrijden voor dames elite in de regio.

De wielersport krijgt reeds vrijdagavond 19 augustus om 18u een wedstrijd voor elite z.c. en beloften te Beveren in de Van Eepoelstraat aan de Gaverlandwijk. Deze koers was aanvankelijk voor woensdag al voorzien maar er kwam een wijziging zodat de organisatoren op de Velle op woensdag hij Grote Prijs konden geven.In Beveren vindt de inschrijving plaats in het Kolenhof in de Van Eepoelstraat. Er moet 114 km gereden worden, verdeeld in 20 ronden van 5,7 km. Vorig jaar waren er 78 deelnemers en Guy Smet zette zijn naam er op de erelijst. WBV is er met William Vettenburg, Filip Apers en Marc Maertens.
Zaterdag 20 augustus om 15u komen de dames elite in De Klinge rijden. Een organisatie van het Gemeentelijk Feestcomit? in samenwerking met het gemeentebestuur. Inschrijving in Caf? Brouwershuis in de Kieldrechtstraat. Aankomst en uitbetaling in caf? Parochiehuis, Sint-Gillisstraat 14. Er moeten 13 ronden van 7,2 km of 93,6 km, gereden worden en dat op een omloop langs de Sint-Gillisstraat, Kieldrecht-, Oude Molenstraat, Spaanskwartier, Rode Moerdijk, Lange Nieuws-, Sluis-, Lage Sluis-, Klingedijk-, Berg- en Heidestraat en zo terug naar de Sint-Gillisstraat. De plaatselijke renster Sofie Verdonck zal natuurlijk doen wat ze kan om weer te schitteren zoals vorige week in het PK te Puivelde waar ze op het podium kwam. WBV: Filip Apers, William Vettenburg en Marc Maertens.

Zondag 21 augustus rijden de dames-elite dan weer in Haasdonk aan het Verwilghenplein. Inschrijving aldaar in caf? 't Wilgenhofken. De start wordt gegeven om 15u voor 90 km of 18 ronden van 5 km. Vorig jaar waren er 42 deelneemsters en Anja Nobus won er toen haar 4de zege van het seizoen. WBV is er met William Vettenburg, Gaby Termont en Marc Maertens.
In Temse wordt zondag het BK gereden. De elite z.c. vertrekken al om 9.30u 's morgens voor 150,8 km of 13 ronden van 11,6 km en de beloften starten om 14u voor 174 km of 15 ronden. De toegang is gratis. Parkeerplaatsen op de ex-Boelwerf.
Tenslotte zijn er zondagnamiddag ook aspirantenkoersen in Hamme in de Geemstraat. Inschrijving in caf? Geemzicht. De 12-jarigen vertrekken om 13.30u voor 12 ronden van 1,7 km of 20,6 km, de 13-jarigen om 14.45u voor 15 ronden of 25,8 km en de 14-jarigen om 16.15u voor 20 ronden of 34,4 km.
Is er dan dinsdag 23 augustus nog een avondwedstrijd voor elite z.c. en beloften te Haasdonk in de Zandstraat op Den Buiten met inschrijving in caf? Schuttershof. De koers begint om 18u en is 105 km lang of 6 ronden van 10,5 km plus 6 ronden van 7 km. Vorig jaar waren er 32 deelnemers met Guy Smet als winnaar. (Fvdv)

 

Lees ook:

WAASLAND. Er zijn tijdens het weekend een vijftal wielerwedstrijden in de regio. In Waasmunster rijden zaterdag 26 juli de elite zonder contract/U23 met start om 15u, een wedstrijd van 120 km of 16...

Zal Guy Smet maandag in Sinaai zichzelf opvolgen aan de Stenenmuur?WAASLAND. Zaterdag 19 juli wordt er gekoerst door de dames elite in Waasmunster in de Hoogstraat. Het is een wedstrijd van 96 km of...

Het wielergebeuren, situeert zich de komende week vooral in Puivelde waar op zaterdag 15 mei reeds wordt gekoerst door elites z.c. en beloften. Start om 15u voor 114 km of 17 ronden....

In het Waasland worden tijdens het komend weekend twee wielerwedstrijden gereden. Zaterdag 22 mei koersen de juniores te Waasmunster aan de Sousbeekstraat.Vertrek om 15u voor 96 km of 17 ronden. WBV...