Bejaarde chauffeur sterft in ongeval vlak voor deur

ZWIJNDRECHT. Een 82-jarige automobilist is woensdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval, vlak voor zijn deur op de Krijgsbaan. Het ongeluk gebeurde om 22 uur. Ter hoogte van huisnummer 74 draaide de bejaarde chauffeur af in de richting van zijn woning, waarna hij in de rechterflank werd gegrepen door een auto die vanuit de richting Kruibeke kwam. "De tegenligger heeft nog geprobeerd de aanrijding te vermijden, zo blijkt uit een remspoor van veertig meter", weet politiecommissaris David Wauters.

Door de klap kwam een van de wagens terecht tegen een woning, die lichte schade opliep. De tachtigplusser zat gekneld in zijn voertuig en moest worden bevrijd door de brandweer. Het MUG-interventieteam bracht hem over naar het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen, waar hij vijf uur later bezweek aan zijn verwondingen. De andere chauffeur, een negentienjarige uit Beveren, ligt lichtgewond in het ziekenhuis. Door het ongeval werd de Krijgsbaan twee uur volledig afgesloten in beide richtingen.

"Het tot dan laatste dodelijk verkeersongeval in Zwijndrecht dateerde van 2005 en gebeurde eveneens op de Krijgsbaan, toen ter hoogte van tankstation Total", besluit commissaris Wauters. (HetVolk)