Prosperpolder toeristische trekpleister

BEVEREN. Het gemeentebestuur droomt ervan het gehucht Prosperpolder in deelgemeente Kieldrecht uit te bouwen tot een toeristische attractie. 'De eerste idee?n gaan in de richting van zacht toerisme, omdat de mensen steeds meer willen onthaasten', stelt schepen van Linkeroever Peter Deckers (CD&V). 'Behalve voor hoevetoerisme moet er plaats zijn voor verkoop van eigen producten afkomstig van nieuwe teelten. '

Volgens Deckers is het de bedoeling om een deel van Prosperpolder in te richten als schor en een ander deel als brak water in verbinding met de Schelde. Voor het gebied rond de kerk denkt hij aan plassen en natte weilanden. Ook is het de bedoeling de Prosperhoeve te renoveren. Het gebouw werd in 1982 beschermd als monument en is nog steeds bewoond. Deckers geeft toe dat een aantal delen van de oude maalderij niet meer in allerbeste staat zijn.

De herbestemming van Prosperpolder tot recreatieve en toeristische trekpleister is een werk van minstens tien jaar, besluit schepen Deckers. 'Het zal erop aankomen belangstellenden te vinden. De dorpskern moet aantrekkelijk zijn om te wonen en het mag zelfs een iets exclusievere huisvesting worden.' (HetVolk)