Werken doortrekking dijktraject Steendorp van start op 1 augustus


De lus in de Warandestraat aan de steenbakkerij verdwijnt. Er komt een parallelweg die beide dijktrajecten met elkaar verbindt.

TEMSE. De werken voor de doortrekking van het dijktraject Temse - Steendorp ter hoogte van de steenbakkerij (Warandestraat) starten op woensdag 1 augustus en zullen ongeveer een maand in beslag nemen. Het project wordt door Waterwegen en Zeekanaal (Afdeling Zeeschelde) gerealiseerd op vraag van het gemeentebestuur van Temse. De uitvoerende firma is Hye uit Burcht. De talloze gebruikers en betrokkenen – wandelaars, fietsers en joggers zowel als automobilisten – juichen de verwezenlijking toe: de straatstrook vormde immers een zeer onveilige onderbreking van het dijkpad.
“Dankzij Schelde, Durme, dijken, landelijke wegen… is de regio Temse een uitgelezen oord voor fietsers, wandelaars en joggers. Het dijkpad Temse - Steendorp speelt daarin een belangrijke rol. Het omvat echter een onveilige strook. Aan het snijpunt Scouselestraat - Warandestraat (steenbakkerij) wordt het traject onderbroken en moet men 200 m de Warandestraat volgen, alvorens opnieuw de dijk te kunnen betreden. Deze ongelukkige situatie heeft al voor heel wat storende voorvallen gezorgd, zelfs één dodelijk ongeval. Wij hebben nogmaals bij Waterwegen en Zeekanaal (Afdeling Zeeschelde) aangedrongen om het dijkpad aldaar door te trekken en onze vraag is positief beantwoord. De onderbroken dijktrajecten worden met elkaar verbonden via een parallelpad met de Warandestraat. De Warandestraat zal dus geen deel meer uitmaken van het traject. Namens het gemeentebestuur zullen de werken opgevolgd worden door schepen van Openbare Werken Freddy Verbeke.”, aldus burgemeester Luc De Ryck.