Beverse tiener verdronken in Lommel

BEVEREN-WAAS. In de visvijver van Center Parcs de Vossemeren aan de Elzen in Lommel is dinsdagvoormiddag een vijftienjarige jongen uit het Oost-Vlaamse Beveren-Waas verdronken. Na verschillende reanimatiepogingen overleed de jongen in het ziekenhuis van Overpelt.

De tiener verbleef samen zijn ouders en zus in een van de tien bungalows aan de visvijver. Kampeerders hadden de jongen omstreeks 8.15uur nog naar de visvijver zien wandelen. Vermoedelijk is de jongen tijdens het vissen onwel geworden.

"Omstreeks 9 uur troffen zijn buren hem aan in het ondiepe water. Hij lag voorover aan de rand van de vijver en had de hengel tussen de benen geklemd", zegt algemeen manager Mark Giethoorn van de Nederlandse Center Parcs Kempervennen, die tijdelijk zijn collega François Van Rens vervangt. "De buren reageerden zeer snel en adequaat. Samen met ons personeel begonnen ze de jongen te reanimeren in afwachting van de komst van de hulpdiensten. Die arriveerden een tiental minuten later. Die namen de reanimatie over, maar vanuit het ziekenhuis van Overpelt kregen we rond 11.15uur de trieste melding dat de jongen overleden was. De familie en ook het betrokken personeel werd ingelicht. Dit is zeer tragisch, voor het slachtoffer en de familie. De oorzaak van zijn overlijden is onbekend. We gaan hier zeker niet over speculeren."

Volgens de lokale politie is kwaad opzet uitgesloten. Het parket van Hasselt is een onderzoek gestart naar de juiste omstandigheden van het tragische overlijden. De lokale politie en Center Parcs zelf zorgden voor slachtofferbegeleiding voor de nabestaanden en de gasten die getuige waren van de feiten. Ook de personeelsleden van het vakantiedomein die betrokken waren bij de reanimatie konden terecht bij de interne crisisopvang. (HV)