Containerklas in school Bosdam

BEVEREN. Het gemeentebestuur investeert in de schoolgebouwen op haar grondgebied. Voor de school in de Bosdamlaan in de hoofdgemeente Beveren wordt een container aangekocht voor de eerste kleuterklas.Dat moet het probleem van vorig jaar oplossen, toen twee juffrouwen in één klas moesten lesgeven. Geregeld ging een van de twee klassen naar de refter voor activiteiten, maar dat vond het inspectieteam van de Vlaamse overheid onverantwoord. De container wordt ingeplant in de speeltuin van de kleuters.

In de gemeenteschool De Droomwolk in Kieldrecht wordt het verouderde sanitair blok gerenoveerd. De wanden zijn er versleten en het plafond vertoont randen van vroegere daklekken en is niet afwasbaar. Met de renovatie, die grotendeels door gemeentepersoneel van de technische dienst wordt uitgevoerd, is een investering van 20.000 euro gemoeid.

In basisschool De Toren in deelgemeente Melsele wordt de fietsenstalling overkapt voor een bedrag van 18.900 euro. Ook wordt 9.620 euro geïnvesteerd in het plaatsen van een buitenzonnewering. De zon schijnt nu nog vanaf de ochtend in de klaslokalen op de gelijkvloerse en de eerste verdieping. Dat is hinderlijk. (HV)