Aanvraag nieuwe sporthal en terrein in kunstgras

ImageKRUIBEKE. Omdat de Kerstman volgens Van Dale Groot woordenboek een sprookjesfiguur is die kerstgeschenken brengt, heeft de schepen van financiën Irène Gorrebeeck nog gauw de aanvraag in orde gebracht om een nieuw sporthal aan te vragen en als het even kan ook een sportterrein in kunstgras. “Kruibeke hoopt op extra aandacht van de kerstman”, zegt de schepen en daarbij zal zeker aan de Vlaamse minister van sport, Bert Anciaux hebben, gedacht.

Dat gebeurde nadat maandag 17 december de principiële goedkeuring door de gemeenteraad werd verleend. De aanvraag werd ingediend bij het departement Cultuur, Jeugd, Sport, Media met de vraag om financiële ondersteuning voor de bouw van een nieuwe sporthal en de aanleg van een kunstgrasplein in Kruibeke. Hiermee speelt de gemeente in op de intentie van de Vlaamse regering om sportinfrastructuur in Vlaanderen een stevige financiële injectie te geven.

 

De samenwerking zal verloopt via een PPS-formule (Publiek Private Samenwerking) waarbij Vlaanderen gedurende 30 jaar via subsidies aan de gemeente jaarlijks maximaal 30% van de beschikbaarheidvergoeding die de gemeente zal moeten betalen voor de nieuwe sportinfrastructuur bij draagt.

 

Schepen van financiën, Irène Gorrebeeck (DENERT), berekende dat dit – in vergelijking met een gewone financiering – voor de gemeente een besparing kan betekenen van €110.469  voor een kunstgrasveld en voor de bouw van een sporthal een besparing van €399.440  kan zijn.

Schepen Gorrebeeck had vooraf het schepencollege ervan overtuigd opdracht te geven aan de sportdienst om dit dossier – in een zeer hoog tempo - voor te bereiden zodat de gemeenteraad zijn principiële goedkeuring kon verlenen op 17 december 2007. 


Het dossier werd donderdag aangetekend verstuurd naar het departement van Vlaams Minister Bert Anciaux want de uiterste datum van indienen stond op 21 december 2007. Juist op tijd dus. (Rolf Duchamps)