Politiezone Kruibeke-Temse heeft motard

Image
vlnr Korpschef Jean-Marie Boudin, burgemeester Antoine Denert, burgemeester Luc De Ryck en Hoofdinspecteur van de Verkeersdienst Katty De Bruyn bij de nieuwe aanwinst van de politiezone Kruibeke – Temse.
TEMSE. Op het politiekantoor  werd het overhandigen van een motorrijtuig aan politieagent Dolf Van Hoof  uit Bazel een unieke gebeurtenis. Dat gebeurde in aanwezigheid van de burgemeesters Antoine Denert en Luc De Ryck. Nooit eerder bezat de zone een motard in het korps. Korpschef Jean-Marie Boudin zei dat het voor hem altijd een droom was een motorrijder te kunnen inzetten. Hij heeft dan ook aangedrongen in het politiecollege om over te gaan tot de aankoop van een moto. Het politiecollege zag het nut er van in en vond het een terechte investering. Zowel Kruibeke als Temse worden jaarlijks geconfronteerd met evenementen waar een motard zeker nuttig kan worden ingezet. Zo zijn er stoeten en wielerwedstrijden. Burgemeester Denert dacht ook aan de carnavalstoeten waar bij een mogelijk incident, een combi niet ter plaatse kan komen, een motorrijder wel. "Een motard is onmisbaar in een korps. Eén is wel wat weinig, maar het is een start.", aldus de Kruibeekse burgemeester.

 

Tot hiertoe moest de zone beroep doen op motards van andere politiezones zoals Sint-Niklaas, Hamme-Waasmunster of Lokeren.


Korpschef Boudin beloofde dat volgend jaar zeker een tweede moto zal worden bij gekocht. De totaalprijs van het inzetten van de motorrijder met motor, striping en een kwaliteitsvolle kledij van de agent, komt toch op 20.000 euro. Een som die niet uit de gemeentelijke budgetten komt maar wel uit het boetefonds. 

 

Image
de kersverse motard Adolf Van Hoof
Dolf Van Hoof, die vroeger bij de Rijkswacht behoorde, zal rijden met een Yamaha 600 cc geleverd via de federale politie. Hij zal aanwezig zijn bij verkeerscontroles en bepaalde acties omdat hij veel gemakkelijker tussenbeide kan komen of achtervolgen dan een combi. De korpschef dacht ook aan het patrouilleren in wijken en zelfs op de Scheldedijken tijdens zomermaanden.
Politieagent Van Hoof verdiende ook al heel wat lof voor de manier waarop hij ook het hondenteam leidde. Maar ook als motorrijder beschikt hij over heel wat ervaring. (Rolf Duchamps)