Snelste brandweerkorps moet komen

ZWIJNDRECHT. Door een wet van mei 2007 moet de gemeente maatregelen nemen om te garanderen dat op vlak van veiligheid het principe van “de snelste adequate hulp’ wordt toegepast. Op het vlak van branden werd een simulatie uitgeprobeerd  en zo bleek dat deelgemeente Burcht bij een brand snelst wordt geholpen door de brandweer van Kruibeke en niet door deze van Antwerpen die normaal van dienst is in Zwijndrecht-Burcht.

 

Er werd daarom een overeenkomst afgesloten die nu ook door de gemeenteraad van Zwijndrecht werd goedgekeurd. Voor een gedeelte van deelgemeente Burcht is de brandweer van Kruibeke zeker eerst te plaatse, ook al zijn het vrijwilligers. Burgemeester Minnebo zei wel dat hij echt wil afwachten of ze er sneller gaan zijn.

 

Maar ook de brandweer van Antwerpen zal ter plaatse komen met de noodzakelijke middelen. Alles wat met preventie en rampenbestrijding te maken heeft, blijft bij Antwerpen. Het is enkel de eerste interventie die naar het buurkorps van Kruibeke gaat. Voor de gemeente Zwijndrecht wijzigt er echter niets aan de jaarlijkse bijdrage die voor de brandweer moet worden betaald. (R.D.)