Temse heeft erfgoedroute kunstenaarsfamilie Nijs

TEMSE. Naar aanleiding van de expo Waas Zilver 1700-1869  die nog tot 6 januari loopt in het Sterckshof te Deurne en waar de beroemde Temsese kunstenaarsfamilie Nijs centraal staat, heeft het gemeentebestuur een erfgoedroute rond de kunstenaarsfamilie uitgestippeld.

De route  is  800 m lang  en  leidt doorheen Temse-centrum langs plaatsen en panden die met de familie worden geïdentificeerd. Het te volgen trajact loopt langs de Wilfordkaai, Markt met o.a. de kunstschatten in de dekenale kerk, Oeverstraat, Kamiel Wautersstraat, Kasteelstraat, Veerstraat en Nijsstraat. De route is vastgelegd in een begeleidende brochure die 2 euro kost en van de hand is van gemeentearchivaris Digna Coppieters.


Restaurant de Sonne, Markt 10, waar destijds de vooraanstaande zilversmid-gewichtmaker Dieudonné Robert  van de familie Nijs, woonde, biedt tot 6 januari een speciale Nijs-menu aan tegen  35 euro (zonder dranken): 03 771 37 73 – email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Info: 03 710 12 19, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 03 710 12 52, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (R.D.)