Hulde aan briljanten ere-adjunct-commissaris van Temse

Image
Bertha Jansegers en Albert De Schepper
TEMSE. Nadat het echtpaar Albert De Schepper en Bertha Jansegers reeds in de serviceklats waar ze verblijven, werden gehuldigd stond in AC De Zaat ook burgemeester De Ryck klaar voor een ontvangst. Albert De Schepper is immers ere-adjunct-commissaris van Temse en vierde nu zijn briljanten huwelijksjubileum. De burgemeester reikte het echtpaar de attenties uit van het koninklijk paleis en het gemeentebestuur. Hoofdcommissaris Antoine Van Hove, die in z’n beginjaren bij de politie door de gehuldigde werd opgeleid, was eveneens aanwezig.

Beide jubilarissen werden geboren in Temse: Albert op 13 februari 1921, Bertha op 10 maart 1923. Na werkzaam te zijn geweest op de Boelwerf, trad Albert in 1949 toe tot de lokale politie. Hij werd bevorderd tot hoofdinspecteur en zag zijn loopbaan in 1975 bekroond als adjunct-commissaris, functie die hij behield tot zijn opruststelling in 1981. Naast duivenmelken en fietsen was muziek zijn hobby-bij-uitstek. In 1930, op amper 9-jarige leeftijd, trad hij toe tot de harmonie Recht door Zee. Hij kreeg er notenleer van Alfons Kiden en Jan Van Lancker, klarinet van Jef Kruyner. Hij was een klasbak op het instrument en speelde jarenlang klarinet-solo. Bertha was werkzaam in de plaatselijke textielbedrijven Orlay en Dacca.
 
In volle oorlogstijd, op 18 december 1942, werden zij in de echt verbonden door eerste schepen Jules De Frangh. Zij kregen een zoon, Ronny en hebben twee kleinkinderen en één achterkleinkind. Jarenlang woonden zij in de Prinsenlaan. In 1994 betrokken zij een serviceflat in de Kouterstraat, waar zij genieten van een gelukkige oude dag. (R.D.)