Kristof Roels is 52ste Prins der Wuitens

Image
De twee kandidaten van de Hamse Prinsenverkiezing. Kristof Roels die de 52ste Prins der Wuitens werd en Leo Braem
HAMME. Op 21 december vond in feestzaal H@MBIANCE, op het Kaaiplein de 'Prinsenverkiezing 2008'  plaats. Er waren twee kandidaten met Leo Braem en Kristof Roels.  Iedere Hammenaar van boven de 16 jaar - kon tussen 19u en 21u een stembandje bekomen. Later op de avond werd dit stembandje omgeruild voor een stembiljet en zo kon er worden gekozen. Natuurlijk dat de kandidaten ook proeven moesten afleggen. Zo was er een kennistest over de Wuitensfeesten zelf. Leo Braem scoorde hierop 7 punten, terwijl Kristof Roels maar liefst 14 punten achter zijn naam plaatste.

 

Zo'n 422 personen brachten hun stem uit. Leo Braem haalde 105 punten maar de absolute topper werd Kristof Roels met 338 punten. Hij  mocht zich hierdoor als '52ste Prins der Wuitens' laten kronen.
Vanaf nu komt de voorbereiding van de Wuitensfeesten op kruissnelheid. Voor al wie betrokken is bij de organisatie van deze driedaagse feesten worden het van nu af drukke tijden.

 

Tijdens de nieuwjaarsmaand zullen de leden van het Wuitenskomitee, de Prinsengilde en Vermaak Onder Ons, de traditionele steunkaart komen aanbieden. Met het kopen van een kaart en deze voor het raam te plaatsen geeft de Hammenaar te kennen achter “zijn” Wuitensfeesten te staan. Voor het Wuitenskomitee blijft de opbrengst van de steunkaarten een belangrijke bron van inkomsten.

Op zaterdag 26 januari 2008 volgt de aanstelling van de 52ste Prins der Wuitens in zaal Familia in de P v.d. Jeugdlaan..

Vanaf 1 februari zal het programmaboekje, boordevol informatie over de Wuitensfeesten, aangeboden worden tijdens een huis –aan - huisverkoop. Gezien de vroege datum van de Wuitensfeesten zullen de leden van het Wuitenskomitee dus twee keer kort na elkaar aan de deur aanbellen. Het programma zal ook verkrijgbaar zijn op diverse verkooppunten in de gemeente. De Wuitensfeesten vinden plaats op zaterdag 1, zondag  2 en maandag 3 maart 2008. (Rolf Duchamps)