Extranet voor Zwijndrechtse raadsleden

Image
De Zwijndrechtse gemeenteraad krijgt via de elektronische identiteitskaart toegang tot het extranet waar ze alle nodige informatie voor de zitting kunnen terugvinden.
ZWIJNDRECHT. Omdat mensen te veel papier gebruiken en ook steeds sneller informatie willen maakt het gemeentebestuur het nu mogelijk gebruik te maken van extranet. Gemeenteraadsleden krijgen elk jaar hele pakken papier toegestuurd met verslagen van zittingen, agenda's en uitnodigingen van vergaderingen, toelichtingsnota's, reglementen, ontwerpen enz. Met het nieuwe extranet wil de gemeentebestuur hier iets aan doen.

Een extranet is eigenlijk een website voor intern gebruik. In tegenstelling tot een intranet is een extranet ook van buitenaf, via het internet toegankelijk. Omdat niet alle informatie op een extranet zomaar kan publiek gemaakt worden, is de toegang wel afgeschermd.

 

De gemeente Zwijndrecht heeft gekozen voor een beveiliging met de elektronische identiteitskaart. Dat is de meest veilige methode en tegelijk heel gebruiksvriendelijk. Voor de gemeente is dit eigenlijk de eerste toepassing voor de elektronische identiteiskaart. Vanaf nu kunnen de raadsleden niet alleen méér documenten raadplegen, de documenten zijn ook sneller beschikbaar en de raadsleden hoeven zich niet te verplaatsen. Voor de gemeente zelf is het ook een enorme besparing van papier en daar hangen natuurlijk veel euro’s aan vast. (R.D.)