Rijkswachtgebouwen te koop

Image
Het vroegere Rijkswachtgebouw te Temse
TEMSE/BAZEL. De politiezone Kruibeke - Temse heeft twee ruime gebouwen in aanbieding op de verkoopsmarkt. De voormalige kantoorgebouwen van de rijkswachtbrigades van Temse en Bazel zijn eigendom van de politiezone en worden nu te koop aangeboden. Na de oprichting van de nieuwe politie werd het gebouw te Temse gebruikt door de interventiedienst en dat van Bazel door de recherche. De gebouwen werden verlaten in juli 2006. In juni 2006 waren alle politiediensten al verhuisd naar het nieuwe administratief centrum De Zaat te Temse. Na de verhuis werden de rijkswachtgebouwen niet meer gebruikt, tenzij een paar lokalen om er materieel in onder te brengen.

 

Het Rijkswachtgebouw in de Vrijheidstraat 71 te Temse werd in 1985 in gebruik genomen en is gelegen aan de afrit van N16 aan de gewestweg Temse - Kruibeke. Het ligt ook nabij het station en een bushalte, in zone voor openbaar nut (BPA). Aangezien die bestemming na het vertrek van de lokale politie achterhaald is werd het BPA herzien en de site een multifunctionele woonzone. Een bestemmingswijziging is bespreekbaar. De oppervlakte bedraagt 1.777 m² waarvan 75 % eigendom is van de politiezone. Op het gelijkvloers van 468 m² zijn administratieve ruimtes met gangen en wachtkamer, kantoren, berging, sanitair blok, slaapkamer, twee cellen, een  garage met 2 sectionale poorten en 1 kleine garage, gemeenschappelijke ingang van 19 m². Op de eerste verdieping van het vroeger rijkswachtgebouw bevindt zich 1 appartement dat echter eigendom blijft van de Regie der Gebouwen maar er nog 1  appartement van 154,8 m2 met inkomhal, toilet, woonkamer, open keuken, berging, badkamer, 3 slaapkamers. Er bevindt zich ook een archiefruimte van 74,2 m² en een gemeenschappelijke overloop (25,5 m²). Verder is er een ruime zolder, een gemeenschappelijke overloop en ruimte voor de centrale verwarming van 42 m².

 

Wie de 'kazerne' kent weet dat er buiten klinkers liggen op een oppervlakte van 565 m2 en mét afsluiting omheen. Het dient gezegd dat kantoren en flat voldoen aan het hedendaagse wooncomfort, centrale verwarming op gas, kantoren met computernetwerk, sanitaire voorzieningen, dubbel glas, rolluiken en geïsoleerd dak.


Image
Het Rijkswachtgebouw van Bazel langs de Nieuwe Baan.
Aan de Nieuwe Baan 85 te Bazel kan het Rijkswachtkantoor van weleer gekocht worden. Deze rijkswachtkazeren werd pas in 19888 in gebruik genomen. Ze bevindt zich wel buiten de dorpskom maar toch nog in de woonzone, op een oppervlakte van 1035 m². De breedte van de eigendom is 23,05 m en het gebouw heeft een gevelbreedte van 13,69 m. Het gelijkvloers is 184 m² : inkom, gang, kantoren, sanitair heren, sanitair andersvaliden, tussensas voor cellen, twee cellen, wapenkamer en traphal. Op de eerste verdieping van 153,73 m²: overloop, twee kantoren en een vergaderruimte met een kantoor met sanitair blok voorzien van douche, cel en kitchenette, kleedkamer dames, WC, bergplaats, technische ruimte. Boven is dan nog een zolder. De garages staan op 93,56 m² en de buitenaanleg neemt 460 m² in voor parking voor- en achteraan het gebouw, evenals oprit beklinkerd en met afsluiting. Ook hier is alle comfort aanwezig: centrale verwarming op gas, dubbel glas, rolluiken op gelijkvloerse en geïsoleerd dak.


Belangstellenden kunnen contact opnemen met zonechef Jean-Marie Boudin op het telefoonnummer  03/711 02 02, fax 03/710 97 41 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (R.D.)