Marokkaanse 'Ladies Night' voor Zwijndrecht

ImageZWIJNDRECHT. Het is nog nooit eerder gebeurd maar op zaterdag 26 januuari wordt in Jeugdhuis De Trechter een 'Marokkaanse Ladies Night' georganiseerd. Myriam Amal, een vrouw  van Marokkaanse oorsprong, kreeg daarvoor de steun van de plaatselijke Scoutsafdeling.

 

"Het doel van deze bijeenkomst is méér dan zomaar een feestje. Gezien mijn oorsprong weet ik beter dan wie ook hoe moeilijk vrouwen van Marokkaanse origine betrokken kunnen worden in het maatschappelijke leven", aldus de dame. In haar land van oorsprong is het immers zo, dat vrouwen doorgaans slechts naar alcoholvrije familie- en/of trouwfeesten mogen gaan op voorwaarde dat ze dan in de 'vrouwenvleugel' blijven.
 
Als eerste stap naar een emancipatie meent Myriam dat het aangewezen is die regel te respecteren en wel Marokkaanse én Vlaamse vrouwen samen te brengen. Vandaar dat deze avond enkel maar toegankelijk is voor vrouwen én alcoholvrij verloopt.

 

Op het programma staat het proeven van Marokkaanse specialiteiten, een elektronische modeshow van kaftans, buikdanseressen en Marokkaanse en Vlaamse dansmuziek. Niet gratis natuurlijk maar voor 35 euro. Blijkbaar is het een formule die belangstelling wekt want zowat 80 vrouwen uit Zwijndrecht met een lichte meerderheid van allochtone oorsprong, heeft zich al ingeschreven. (R.D.)