Gevaarlijk punt Middenheide-N70 Beveren

Image
Het zicht aan de uitrit van de Middenheide aan de Gentseweg wordt berperkt door dikke bomen.
BEVEREN. De uitbouw van de wijk Middenheide in West-Beveren neemt steeds maar uitbreiding. Vanuit Middenheide kan ook de N70 aan de Gentseweg worden bereikt. Maar die uitrit is geen toppunt van veiligheid en dat heeft gemeenteraadslid Marijke De Graef (Vlaams Belang) in de jongste zitting naar voor gebracht. Het kruispunt wordt ook veel gebruikt en het raadslid vroeg zich af langswaar de bewoners anders een ontsluitingsweg zouden vinden.

 

De uitrit op de  Gentseweg is volgens haar niet geschikt voor zoveel verkeer. Door de grote en vooral dikke bomen is de zichtbaarheid inderdaad zeer beperkt. Ook voor fietsers die daar willen oversteken is het goed uit de ogen kijken. Schepen van Roeyen had niet direct een oplossing en van herinrichting waren er ook geen plannen. Wel werd beloofd de fietsers daar beter te beschermen.


Het fietspad kruist de in- en uitkom van de Middenheide. Via het fietspad aldaar zal in de nabije toekomst ook kunnen aangesloten worden op dat langs de spoorlijn dat de fietsers veilig naar Sint-Niklaas zal brengen. Wat vanuit het Vlaamse Gewest wel zal verwezenlijkt worden aan het kruispunt Middenheide - Gentseweg is een bijkomende verlichting.

 

Image
De Middenheide langs de verbinding naar de Pastoor Steenssensstraat staat na regen erg lang vol plassen.
Een ander minpunt dat Middenheide kreeg van raadslid Stevenheydens (VL.B.) was de slechte toestand van de verbinding van de nieuwe wijk naar de Pastoor Steenssensstraat, lopend achter de huizen van de Gentseweg. De oneffen weg staat bij regenweer vol passen die er heel lang aanwezig blijven. Er is nog geen oplossing voor in zicht maar het kan wel eenvoudig gebeuren door een betere afwatering te realiseren naar een naastliggende gracht. Schepen van openbare werken, Luc Maes, zal het bekijken en vond het een eenvoudige en goedkope manier om de plassen er weg te krijgen.Voor een nieuwe verkaveling Smet in de Middenheide, moet er een riolering aangelegd worden voor de afvoer van regenwater en afvalwater. Daarvoor dient een deel van de bestaande rijweg opengebroken worden en terug worden aangelegd in asfalt. Er komt daar ook een private toegangsweg voor de garages van de verkaveling. Dat alles komt ten laste van de verkavelaar. (R.D.)